Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Echipa „ArmyBot” a Colegiului Militar din Alba Iulia a participat la un demo de robotică, la Timișoara

Publicat

Elevii care fac parte din echipa de robotică „ArmyBot” a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost prezenți sâmbătă, la Timișoara, în cadrul Winter Robotics Game – un demo de robotică în care 24 de echipe din 11 județe și-au putut testa roboții în condiții de competiție.

Activitatea intitulată „Winter Robotics Games” a fost organizată de Team CSH – echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara și s-a desfășurat la Universitatea de Vest din Timișoara.

La demo au fost invitate echipele participante la competiția BRD FIRST Tech Challenge România, cea mai mare competiție de robotică din țară, eveniment organizat de Asociația Nație prin Educație.

În cadrul acestui demo, elevii militari, însoțiți de profesoara de informatică Maria Teglaş, și-au putut testa roboții și s-au putut pregăti alături de alți elevi din țară pentru etapele regionale eliminatorii ale competiției.

Scopul acestei competiții a fost de a aduce pasionații de robotică împreună, de a stabili legături de colaborare și, mai mult, de a facilita împărtășirea experiențelor, respectiv de a pregăti atmosfera programului FIRST.

Anual, tema este schimbată și optimizată la nivelul de entuziasm și la cunoștințele participanților. În sezonul 2019 – 2020 (SkyStone) sunt abordate generic diverse abilități pe care echipele le înglobează în roboții pe care-i dezvoltă. În timpul unui meci, care durează 1-2 minute, roboții îndeplinesc anumite sarcini pentru a cumula puncte. În primele 30 de secunde roboții se mișcă autonom, urmând să fie controlați un minut de la distanță de către driveri cu ajutorul controllerelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax