Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Echipa de robotică XEO a Colegiului HCC din Alba Iulia, pe podium la cea mai importantă competiție din România

Publicat

Tinerii de la XEO, echipa de robotică a Colegiului ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, au câștigat locul al doilea, la cel mai prestigios premiu al competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania, organizată de Asociația Nație prin Educație.

Aceștia au fost declarați câștigători ai Premiului INSPIRE Award – Locul 2.

Este al patrulea an la rând când XEO se situează pe podium în cadrul competiției.

Sezonul cu numărul 5 a fost un sezon special pentru toate echipele de robotică, deoarece competiția s-a desfășurat exclusiv online. Cu toate acestea, membri echipei Xeo nu s-au dat bătuți și au continuat să lucreze la robot, să organizeze evenimente și să redacteze caietul tehnic al echipei, au transmis reprezentanții XEO.

Competiția regională de la Cluj de anul acesta a avut loc în perioada 11 mai – 22 mai, echipele având la dispoziție 4 zile pentru a încărca meciurile înregistrate pe platforma oficială și o zi întreagă dedicată interviurilor cu jurații, ca în 22 mai să fie festivitatea de decernare a premilor.

INSPIRE Award este cel mai râvnit premiu al competiției, echipa câștigătoare fiind declarată un ambasador pentru toate programele FIRST.

Echipa se află printre primele poziții și la toate celelalte categorii de premii, dând dovadă de gracious professionalism atât pe teren, cât și în afara lui.

Acest premiu este o sumă a tuturor celorlalte premii din cadrul competiției.

Din peste 30 de echipe participante la etapa regională de la Cluj, s-au calificat la etapa națională doar 6 echipe printre care și Xeo.

Etapa națională ar urma să fie desfășurată cu prezență fizică, astfel că vor trece mai departe doar 24 de echipe din țară, comparativ cu anii trecuți, când erau selectate peste 100 de echipe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax