Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Echipamente noi pentru 17 medici şi asistenţi medicali de la UPU – SMURD Alba Iulia. Au fost donate de Rotary Club şi Rotary Civitas Solis

Publicat

Vineri, 17 medici şi asistenţi medicali ai Serviciului SMURD Alba Iulia, din cadrul secţiei UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au primit echipamente de protecţie. Acestea au fost oferite de Rotary Club Alba Iulia şi Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Uniformele au fost cumpărate din donaţiile obţinute în urma unei acţiuni de strângere de fonduri care a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Propunerea acestei acţiuni a venit din partea şefului secţiei UPU, doctorul Aurel Crişan, care este şi membru al Clubului Rotary.

În cadrul întâlnirii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, 8 medici şi asistenţi au primit din partea preşedintelui Rotary Club Alba Iulia, Gheorghe Ignat şi al preşedintei Rotary Alba Iulia Civitas Solis, Dana Tomşiţ uniforme noi. Urmează ca şi restul medicilor şi asistenţilor medicali din cadrul Serviciului SMURD Alba Iulia să intre în posesia noilor uniforme, oferite de cele două cluburi.

Echipamentele au fost achiziţionate în urma unor donaţii, pe care le-au obţinut la o acţiune de strângere de fonduri organizată în data de 13 decembrie a anului trecut, la Alba Mall. În cadrul evenimentului de acum şapte luni, s-a organizat o seară de colinde unde fiecare Rotary Club din judeţ a adus câte un grup de colindători din zonele reprezentative. De asemenea au fost donate şi anumite obiecte, care au fost scoase spre vânzare în cadrul evenimentului de atunci. În acest moment 17 medici şi asistenţi medicali de pe ambulanţele SMURD au echipamente de protecţie noi.

La înmânarea noilor echipamente pe lângă managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, directorul de îngrijiri, Monica Oneţiu şi şeful secţiei UPU, Aurel Crişan au participat şi reprezentanţi ai celor două cluburi.

„Prin cele două cluburi a început să se deruleze un program care vizează sprijinirea, nu numai acum şi pentru anii care urmează a acestei unităţi UPU – SMURD. Şi un prim pas a fost achiziţionarea acestor costume” a spus şeful secţiei UPU, Aurel Crişan.

Nicoleta Coşarcă a spus că din „2011 m-am apropiat de dumneavoastră în sensul de a va convinge că ceea ce facem aici este cât se poate de important pentru toată comunitatea noastră pentru tot judeţul. Se pare că după doi ani de zile în care am încercat să schimbăm faţa spitalului am reuşit să vă convingem de onestitatea demersurilor noastre şi să vă determinăm să vă îndreptaţi energiile spre noi”.

„Cred că deviza noastră <să serveşti mai presus de tine însuţi> încercăm să o punem în practică şi în comunitatea locală. Cluburile Rotary din districtele România şi Republica Moldova este angajat în sprijinirea comunităţilor locale. La acţiunea din decembrie au participat şi restul cluburilor Rotary din judeţ” a declarat Gheorghe Ignat, preşedintele Rotray Club Alba Iulia.

Preşedinta Rotary Alba Iulia Civitas Solis, Dana Tomşiţ a menţionat în cadrul întâlnirii „ că cele două cluburi se bucură că au reuşit să realizeze acest proiect, care a venit la propunerea membrului Rotary, Aurel Crişan. Acţiunea realizată a venit în ajutorul celor de la SMURD, şi suntem bucuroşi că s-au achiziţionat aceste echipamente”.

La finalul întâlniri reprezentanţii celor două cluburi au făcut un tur al Unităţii de Primiri Urgenţe Alba, care a fost inaugurată în decembrie anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax