Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ECLIPSA de SOARE, prin obiectivul a doi fotografi profesionişti din Alba. Cum s-a văzut evenimentul „de la înălţime”

Publicat

eclipsa alba iuliaPentru că a fost cel mai important eveniment astronomic al anului 2015, eclipsa de soare care a putut fi observată şi în judeţul Alba a fost imortalizată şi în imagini realizate de fotografii profesionişti Cătălin Cădan şi Zoltan Lorincz din Aiud.

Vineri, începând cu ora 10.44, date fiind condiţiile meteo favorabile, cei care au vrut să observe fenomenul au avut această ocazie, însă au avut nevoie de ochelari speciali. Punctul maxim al eclipsei a fost la ora 11.56.

Doi fotografi profesionişti din Alba au surprins cel mai important eveniment astronomic al anului prin obiectivul aparatului de fotografiat. Cătălin Cădan a realizat fotografii aeriene cu eclipsa de soare, care au în prim plan esplanada Obeliscului “Horea, Cloşca şi Crişan” devenită vineri observator astronomic.

Citeşte şi FOTO: Cum s-a văzut ECLIPSA de SOARE la ALBA IULIA. Cel mai important fenomen astronomic al anului

Zoltan Lorincz, un fotograf din Aiud nu a ratat nici el momentul anului. A vrut să facă „vizibil” evenimentul şi pentru cei care nu au apucat să- observe. A surprins cu aparatul de fotografiat eclipsa parţială de Soare.

Acoperirea discului solar de către a fost între 39% în sud-estul ţării şi 55% în nord-vest.

Eclipsa de Soare din 20 martie 2015 este principala eclipsă de Soare vizibilă din România până în anul 2022 şi eclipsa cu cea mai mare magnitudine până în 2027. Următoarea eclipsă vizibilă din țara noastră, după va fi o mică eclipsă parţială care se va produce pe 21 iunie 2020.

Mai jos puteţi vedea fotografiile realizate de cei doi fotografi profesionişti din Alba.

Foto: Cătălin Cădan, Zoltan Lorincz

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax