Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ecouri după concertul caritabil „Sunete care vindecă suflete”, organizat de Hospice Eliana la Alba Iulia

Publicat

Concertul caritabil de muzică clasică „Sunete care vindecă suflete” organizat de Hospice Eliana a avut loc în 14 iulie, în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia și a reunit patru instrumentiști plini de sensibilitate – o violonistă – Mihaela Roșiu, și trei pianiști – Diana Dava-Barb, Andrei Dragomir și Horea Haplea. Aceștia, prin dăruirea lor, au reușit să adune peste 250 de persoane, adulți și copii deopotrivă, care au savurat peste 60 de minute de muzică de înaltă clasă, interpretată cu o deosebită măiestrie și maturitate artistică, eveniment prezentat cu multă emoție de Georgeta Plută.

„Suntem deosebit de încântați de rezultatul acestui concert și asta pe mai multe planuri. Dorim să mulțumim lui Dumnezeu pentru experiențele avute în organizarea și desfășurarea acestui eveniment, pentru bucuria renăscută în inimile multora, pentru speranța pe care o poate aduce realitatea că nu ești singur. Dumnezeu este Acela care ne-a dat tuturor înțelepciune, talente și dedicare în ceea ce am avut de făcut, fiecare în domeniul său.

Pe plan artistic, concertul a depășit așteptările chiar și celor mai pretențioși din domeniu și a reprezentat o experiență profundă chiar și pentru cei mai puțin experimentați. După un început în acordurile inconfundabilului Fr. Chopin, Preludiul nr.7 și nr.20 și Poloneza în do diez minor interpretate cu multă pasiune de Andrei Dragomir, a urmat Sonata Primăverii pentru vioară și pian, op.24 de L. van Beethoven – o interpretare impetuoasă, plină de virtuozitate și forță, încântând pe mulți cu o tehnică impecabilă, dar și cu o interesantă redare a compoziției lui Beethoven, cu o frumoasă transpoziție în sunete reușită de duetul Roșiu – Haplea a renașterii naturii și a promisiunii învierii în care noi, creștinii, ne găsim adesea mângâierea în preajma stingerii din viață a cuiva drag. Concertul a atins punctul său culminant sub degetele Dianei Dava-Barb, care a interpretat mai multe piese mici, o tapiserie divers colorată de impresii, trăiri, mai vesele, mai tihnite, mai meditative, mai triste pe alocuri, o adevărată odă închinată vieții cu toate momentele ei frumoase și dureroase, interpretare care a devenit cu adevărat specială prin cele câteva gânduri pe care interpreta le-a împărtășit cu publicul din experiența ei și a familiei ei cu perioada de final al vieții. Concertul s-a încheiat în acordurile pline și înălțătoare ale prelucrării pentru pian al lui Kempff după cantata Jesu, Joy of Man’s Desiring de Johann Sebastian Bach, moment de neuitat pentru cei prezenți, și pe care l-au gustat, din câte se pare, și cei doi porumbei prezenți în catedrală, care și-au luat zborul în ultimele acorduri care răsunau între zidurile încărcate de istorie ale acestui frumos edificiu, care ne-a fost pus la dispoziție din bunăvoința Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Organizatoric, nu am întâmpinat niciun fel de dificultăți sau piedici, ci am fost onorați de susținerea mai multor instituții și persoane; de asemenea, inimoasa echipă de voluntari și membrii echipei de organizare ne-au surprins cu ingeniozitatea și pasiunea cu care au participat la pregătirea fiecărui detaliu.

Dintr-un alt punct de vedere, cel al promovării, am fost impresionați de impactul imens pe care l-a avut pregătirea evenimentului și evenimentul în sine la nivelul comunității, oamenii fiind expuși la informații legate de paleta de servicii oferite de Hospice Eliana.

În cele din urmă, financiar vorbind, dorim să mulțumim tuturor celor care au dăruit, din multul sau puținul lor, în scopul pentru care a fost organizat acest eveniment – și anume achiziționarea unei mașini pentru a ca echipa de îngrijire la domiciliu să se poată deplasa mai ușor pe teren.

Suma strânsă cu această ocazie, atât în cadrul evenimentului cât și în timpul de promovare al acestuia, este de 31.325 RON.

Ne bucurăm să vedem că au fost atinse obiectivele acestui eveniment și nu dorim să încheiem înainte de a mulțumi comunității locale, acelor oameni care au înțeles că este mai ferice să dai, că poți ajuta chiar dacă nu ești implicat direct, că te poți implica și poți fi parte la susținerea celor aflați în suferință – pacienți terminali și familii deopotrivă. Prezența dumneavoastră este inestimabilă.

În cazul în care nu ați reușit să participați la concertul caritabil organizat de Hospice Eliana, vă asigurăm că acest concert nu va rămâne singular. Vor urma și altele! Mulțumim că sunteți alături de noi”, au transmis reprezentanții Hospice Eliana.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax