Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ediţia V a Simpozionului Naţional „Avram Iancu – Model şi inspiraţie” la Şcoala nr.3. Expoziţie de desene şi cântece patriotice

Publicat

simpozion scoala avram iancu La Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia a avut loc cel de-a V-lea Simpozion Naţional, care în acest an a avut ca tematică „Avram Iancu – model şi inspiraţie”. Cu această ocazie elevii au marcat şi Ziua Internațională a Drepturilor Omului, care se sărbătoreşte anual pe data de 10 decembrie, dar şi Ziua Constituției României, care a fost celebrată pe data de 8 decembrie. Elevii au realizat desene atât cu patronul spiritual al Şcolii, Avram Iancu, dar şi cu tema celor două zile, cea a Drepturilor Omului şi a Constituţiei României.

Miercuri, în Sala de Sport a Şcolii „Avram Iancu” s-a desfăşurat ediţia cu numărul V a Simpozionului Naţional organizat de conducerea unităţii. În acest an tema a fost „Avram Iancu – model şi inspiraţie”. Elevii au realizat şi desene cu patronul spiritual al şcolii, Avram Iancu, dar şi pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului şi Ziua Constituţiei României. La eveniment pe lângă cadre didactice și elevi din județele Alba, Cluj, Constanța, Dolj, Hunedoara, Prahova şi Timiş, au fost prezenţi şi Avram Iancu şi Horea în persoana unui profesor de istorie şi reprezentant al Muzeului Unirii.

Simpozionul a cuprins două secțiuni distincte. Secțiunea de comunicări științifice pentru profesori, care a avut ca teme, Atitudine și responsabilitate civică în societatea de astăzi, Dascălul – model de responsabilitate pentru elevi, Dascălul – promotor al schimbării în societate, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență.

La secțiunea dedicată elevilor temele au fost: Statutul de elev între drepturi și îndatoriri, Decență și indecență în exprimarea verbală și nonverbală, Fii responsabil, implică-te!, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență.

Participanții au avut ocazia să viziteze școala, expoziția de carte veche și de fotografie, amenajată cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, precum și expoziția de desene cu tematică patriotică realizate de elevi.

Scopul acestui simpozion este de  a promova idea de patriotism şi cetăţenie democratică în vederea formării conştiinţei naţionale şi a unor aptitudini civice responsabile, în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Este nevoie ca cei mici, încă din băncile şcolii să îşi dezvolte respectul faţă de valorile democratice în comunitatea naţională şi locală din care fac parte.

„A fi liber înseamnă, în primul rând, a nu împiedecat să faci ceea ce vrei sau, mai mult, a spune fără teamă ceea ce gândeşti. Ca dascpli avem şi noi nemulţumurile noastre şi poate dacă nu am sta deoparte, poate dacă am fi mai bien implicaţi în domeniul nostru de activitate, dacă am aduce critici constructive. Poate că am face ca sistemul acesta de edcuaţie să fie mai aproape de ceea ce ar trebui să fie şi ce ar trebui să producă astăzi, un at tip de tineri pe care trebuie să-i formăm. Sper ca şi în acest an simpozionul să fie o reuşită pentru cei care participă şi pentru şcoala noastră”, a spus directoarea şcolii, Elena Ignat.

În cadrul evenimentului un grup de elevi au interpretat şi cântece patriotice, dar şi dedicate lui Avram Iancu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax