Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO| Educaţie pentru cetățenie la Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Filmuleţe şi Insula Naufragiaţilor. Elevii vor să participe la Festivalul de Film din Italia

Publicat

Miercuri, la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a fost prezentat un bilanţ pe şase luni al proiectului Comenius Regio, „Educație pentru cetățenie, prin media, în context european”. În cadrul proiectului este implicată atât unitatea de învăţământ, cât şi Consiliul Judeţean Alba, Colegiul Tehnic „Apulum”, Casa Corpului Didactic Alba și Asociația Alba Manche Împreună.

Elevi de clasa a VI-a şi a VII-a au realizat în această periodă filmuleţe despre Zilele Şcolii „Mihai Eminescu”, Ziua Naţională a României şi istoria celor patru ani de şcoală ai clasei a VIII-a D. Imaginile montate de elevi au format filmuleţe de 10 minute, pe care aceştia vor să le înscrie la Festivalul de Film din Italia MEET (Movies for European Education and Training Festival) din septembrie 2014.

La această prezentare au participat, pe lângă directoarea unităţii, Rodica Marinescu, elevi şi cadre didactice de la şcoală şi reprezentanţi ai Colegiului Tehnic „Apulum”, Corpului Didactic Alba, şi ai Consiliului Judeţean Alba, Marius Moga şi Lenica Bucur, şef al al Biroului Accesare Coordonare Proiecte.

Proiectul „Educație pentru cetățenie, prin media, în context european”, din programul Comenius REGIO implică județul Alba şi regiunea Marche din Italia. Copiii au creat un colţ Comenius numit „Insula Naufragiaţilor”, unde au desenat insule precum Rachitopia, Arc, Takkaporum, Kiri, Deluvi, cu reguli pentru cei care doresc să locuiască acolo. Elevii au prezentat şi modul în care se trăieşte pe insulă sau cum au obţinut apă potabilă, dar şi ce ocupaţii au locuitorii de acolo.

Elevii au mai desenat şi felul în care percep drepturile copilului, libertatea religioasă şi dreptul la liberă exprimare. Aceste desene, dar şi machete pe care au ridicat cu vulcan şi o insulă au fost realizate de grupurile de elevi din clase de VI-a şi a VII-a de la Şcoala „Mihai Eminescu”.

În ceea ce priveşte filmuleţele, elevii s-au transformat în cineaşti şi au gândit fiecare imagine, cum să fie montată. Au început cu scenariul cu montarea imaginilor, înregistrarea vocilor şi prelucrarea lor, produsul final fiind filmuleţe de câte 10 minute despre ziua de 1 Decembrie în Alba Iulia, Zilele Şcolii „Mihai Eminescu”, istoria celor patru ani de şcoală a clasei a VIII-a D. Elevii mai au lucrează şi la alte filmuleţe. Aceştia vor să înscrie filmuleţele la Festivalul de Film din Italia MEET (Movies for European Education and Training Festival) care va avea loc septembrie 2014.

Proiectul a fost lansat în luna septembrie a anului trecut şi va fi implementat până în iulie 2015. Principalele arii tematice abordate sunt: cetățenia și dimensiunea europeană, educația și pedagogia, media și comunicare.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul Lifelong Learning Programme (Programul de Invatare pe tot parcursul vieții), subprogramul Comenius, Parteneriate Comenius Regio si este singurul proiect din regiunea Centru aprobat, din cele 16 aprobate si 40 depuse la nivel de țară. Bugetul proiectului are o valoare totală de 48.100 euro, din care finanțarea europeană este de 41.075 euro, iar contribuția solicitantului (CJ Alba, împreună cu cei patru parteneri ai săi, Colegiul Tehnic „Apulum”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, CCD Alba și Asociația AMI) este de 7.025 euro. Importanța acestui proiect se axează pe dezvoltarea parteneriatului dintre instituțiile publice, ONG-uri și școli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax