Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Educație rutieră, educație pentru viață”, concurs de cunoaștere a regulilor de circulație organizat de IPJ Alba

Publicat

13329788_1053100711434452_2072632024_n Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc joi, în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii din Aiud. Premiile au fost oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Joi, 2 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care s-au înscris 10 echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, tablete şi gadgeturi ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud şi ai Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax