Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elena Udrea, baie de mulţime la Sebeş, promisiuni la alegerile prezidenţiale şi răspunsuri la provocări, la Alba Iulia

Publicat

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a declarat, luni, în conferinţă de presă la Alba Iulia, că acceptă provocarea de a-şi arunca o găleată cu apă şi gheaţă în cap şi că, la rândul ei, îl provoacă pe premierul Victor Ponta să facă acelaşi lucru. Udrea a făcut şi o serie de declaraţii politice legate de alegerile prezidenţiale, după „baia de mulţime” de duminică, moment în care a participat la evenimente de la Zilele Sebeşului.

Elena Udrea a fost provocată de fostul premier, Emil Boc, actualul primar al Clujului, de a participa la campania “Ice Bucket Challenge”. În replică, la Alba Iulia, aceasta a spus că acceptă provocarea “ cu plăcere”.

“Am vrut chiar să fac lucrul acesta la Cetatea din Alba Iulia şi cu mesajul că e un proiect la care am ţinut foarte mult şi pe care l-am sprijinit şi l-am finanţat foarte mult, însă aveam această conferinţă de presă şi nu puteam să vin la dumneavoastră după ce îmi puneam în cap o găleată cu apă şi gheaţă”, a spus Elena Udrea. Potrivit acesteia, ar alege drept locaţie spaţiul din faţa Guvernului.

“Mă gândeam să-l provoc pe domnul Victor Ponta să îşi asume un duş din acesta, cu apă rece, pentru că are nevoie să se trezească la realitate”, susţine Udrea.

„ALS Ice Bucket Challenge” este o campanie de donaţii, iar zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Cum a sprijinit Elena Udrea proiectul Cetăţii Alba Carolina

„Ne-am întors la Alba Iulia pentru că nu numai în judeţul Alba, ci chiar aici în oraş am reuşit, în vremea mandatului de ministru, să sprijin proiecte importante de dezvoltare, de modernizare a municipiulu,i unul dintre ele fiind cel al Cetăţii Alba Iulia. 200 de milioane de lei aproximativ este valoarea proiectelor cu care am modernizat această cetate, pe care am vizitat-o de dimineaţă, am servit micul dejun în interiorul Cetăţii şi m-am bucurat să aflu că s-a ajuns la 60.000 de turişti care au vizitat această cetate şi municipiul Alba Iulia, luna trecută. Asta arată că este nevoie de oameni în această ţară care să facă într-adevăr ceva, să lase ceva în urma lor”, a declarat Elena Udrea.

La Alba Iulia, Elena Udrea s-a pronunţat şi cu privire la situaţia politică dinaintea alegerilor prezidenţiale.

“Cred că este o ocazie acum pentru PSD de a muta nişte primari înainte de alegeri la Partidul Social Democrat, dar mai ales la partidul domnului Tăriceanu. Deci e evident s-a înfiinţat un partid pentru domnul Tăriceanu, în speranţa domnului Victor Ponta de a obţine electoratul care îi lipseşte, de centru-dreapta. Domnul Victor Ponta nu are cum să câştige preşedinţia României doar cu ce-i oferă PSD-ul. Ca urmare, îşi doreşte ca, prin capcana pe care a întins-o electoratului de centru-dreapta, candidatura domnului Tăriceanu – să-şi aducă un electorat de centru-dreapta suficient, speră dânsul, cât să câştige prezidenţialele. Nu se va întâmpla asta, însă legea aceasta, schimbarea legii migraţiei politice, care să permită trecerea primarilor de la un partid la altul, este făcută exact pentru a putea să îşi asigure oficial sprijinul unor primari pentru alegerile prezidenţiale”, spune Udrea.

Elena Udrea: Într-o săptămână de la momentul în care voi fi preşedintele României voi trimite Guvernul Ponta acasă

În opinia ei, ”sunt primari care vor pleca către putere, pentru că primarii depind cumva de finanţările venite de la guvern, primarii nu au mai primit niciun ban de la acest guvern care a stopat investiţiile, iar ei speră acum, înainte de alegeri, că dacă vor merge către putere, puterea însemnând fie PSD, fie partidul domnului Tăriceanu, vor primi fonduri pentru proiectele pe care le au. Eu le spun să nu se lase păcăliţi, dacă nu au primit nimic doi ani de zile nu au cum să primească acum, pe ultimele două luni, înainte de alegeri, finanţări pentru proiectele lor, să continuă să facă politică în interesul oamenilor pe care îi reprezintă şi să aştepte ca acest guvern să plece acasă.

Promisiunea mea este că într-o săptămână de la momentul în care voi fi preşedintele României voi trimite Guvernul Ponta acasă şi pe domnul prim ministru de asemeni”, susţine Elena Udrea.

Despre posibile fraude la vot şi sprijinul din partea preşedintelui Băsescu

Elena Udrea spune că “la toate alegerile Partidul Social Democrat caută metode de fraudare a acestora, de la a convinge electoratul să voteze cu tot felul de mijloace ilegale, cadouri pe care le fac în campanie, de la a folosi fondurile guvernamentale pentru a motiva primari sau chiar alegători ca să voteze până la persoane decedate care votează, oameni care lucrează în afara ţării şi care apar pe listele de votanţi”. Însă speră ca “oamenii să înţeleagă că nu e de joacă şi să iasă la vot în noiembrie să voteze pentru continuarea modernizării României”.

A recunoscut că sprijinul preşedintelui Traian Băsescu pentru candidatura ei în această campanie electorală deranjează pe foarte mulţi. “Este un om politic care nu a pierdut nicio bătălie electorală, a câştigat două astfel de campanii prezidenţiale şi două referendumuri, deci evident că implicarea preşedintelui în campanie reprezintă un motiv de îngrijorare pentru contracandidaţi”, susţine Udrea, subliniind că acest sprijin este foarte important pentru ea şi că speră să convingă electoratul preşedintelui că merită acest ajutor.

Baie de mulţime la Zilele Sebeşului

Elena Udrea a participat, duminică, la Zilele Sebeşului, unde a făcut o “baie de mulţime”. Susţine că ”este convinsă” că românii vor vota o femeie la alegerile prezidenţiale din acest an, adăugând căluni, a auzit femei şi bărbaţi spunând că ”o femeie poate rezolva problemele acestei ţări”.

Întrebată dacă din punctul său de vedere românii ar putea să voteze o femeie la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea a răspuns afirmativ.

”Categoric da. Am auzit de atâtea ori în această seară şi femei şi bărbaţi spunând că o femeie poate conduce, o femeie poate rezolva problemele acestei ţări. Am auzit de la femei spunând: «Da, este vremea noastră, trebuie să votăm o femeie», încât sunt convinsă că românii vor vota o femeie în acest an”, a spus Udrea.

Elena Udrea a participat, duminică, la Zilele Sebeşului, oprindu-se mai întâi la un centru comercial din oraş de unde şi-a cumpărat mai multe articole de îmbrăcăminte sport.

”Am plecat ieri pe fugă şi am uitat să îmi iau un echipament sportiv. În fiecare dimineaţă fac mişcare. Mâine o să fiu la Alba, nu aveam nimic, un echipament în care să pot să alerg mâine aşa că mi-am luat nişte adidaşi şi un echipament în care să pot să fac sport. Să încurajăm sportul chiar dacă suntem în campanie”, a spus Udrea.

Ulterior, însoţită de preşedintele PMP Alba, deputatul Clement Negruţ, Elena Udrea s-a îndreptat spre zona unde aveau loc manifestările de ”Zilele Oraşului”. Ea s-a fotografiat şi a vorbit cu oamenii, iar la un moment dat s-a oprit să mănânce mici la o terasă din oraş, spunând că sunt ”la fel de buni ca şi cârnaţii de Pleşcoi”.

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    duminică, 31.08.2014 at 18:30

    Sa fim seriosi ! De zilele orasului SEBES s-a agatat de multimea din oras . CU ASA BAI DE MULTIME VA OBTINE 0,1% DIN VOTURILE VALABIL EXPRIMATE. ROG EXPRIMARE DECENTA „BAI DE MULTIME”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax