Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, performanțe de nivel internațional la lingvistică

Publicat

Elevul sergent David Țepeș, aflat în clasa a XI-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a participat joi, 21 aprilie, la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific 2022, eveniment care s-a desfășurat online. 

Potrivit reprezentanților colegiului militar, David a reușit să obțină Mențiune și un punctaj bun la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”, punctaj ce l-a clasat pe acesta în primii 13 elevi la nivel național din peste 1.000 de participanți în concurs. Această reușită i-a adus elevului colegiului militar calificarea la etapa următoare a olimpiadei, etapă ce presupune participarea la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific. Este a doua performanță consecutivă reușită de David, anul trecut fiind medaliat cu bronz în această etapă, ceea ce i-a asigurat prezența în lotul lărgit al României, lot care s-a pregătit pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică. Din palmaresul lui David mai face parte și Premiul III obținut în clasa a IX-a (anul 2020) la faza județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”.

Prezența elevilor Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia la Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” este una constantă și în fiecare an liceenii cu afinități pentru descoperirea şi înţelegerea algoritmului lingvistic reușesc să obțină rezultate deosebite și pentru al doilea an consecutiv, participare la etapa internațională.

Alături de David, rezultate foarte bune la faza națională a olimpiadei de lingvistică, desfășurată în această primăvară, au obținut și elevul caporal Călin Hartzos și elevul fruntaș Vlad Lință (clasa a X-a), care au primit Mențiuni.

Rezultatele elevilor au fost posibile sub îndrumarea profesoarelor de limba și literatura română Teodora Dăncilă și Cosmina Mircea.

Potrivit Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO), rezultatele vor fi anunțate pe 24 aprilie.

sursa, foto: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate