Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elevă a Colegiului Militar din Alba Iulia, nota 10 și Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie

Publicat

Eleva sergent Larisa Iușan din clasa a XII-a de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a obținut nota maximă 10 și Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie. Cu o sensibilitate aparte și cu înclinații spre unele discipline din categoria celor umaniste, Larisa a reușit să elaboreze o lucrare perfectă în care și-a demonstrat cunoștinețele religioase și culturale dobândite sub îndrumarea părintelui profesor Ioan Nistor.

Potrivit reprezentanților colegiului, Larisa mărturisește că premiul obținut a făcut-o să găsescă un sens mai profund al lucrurilor și o îndeamnă să descopere și mai multe „pe un tărâm neexplorat încă”.

„Deși nu obișnuiesc să-mi împărtășesc în întregime ideile și concepțiile cu cei din jurul meu, participarea la olimpiada de religie mi-a oferit oportunitatea de a ieși puțin din zona mea de confort și de a-mi valorifica modul de gândire. Dacă acum câteva săptămâni aflam entuziasmată că m-am calificat la etapa națională a acestei olimpiade, azi pot doar să mă bucur că munca pe care am depus-o nu a fost în zadar.

Cred că factorul cel mai important care m-a condus spre o notă de 10 a fost tocmai sarcina ce simțeam că-mi revine după faza pe județ, etapă care m-a responsabilizat să îndrăznesc, să continui să fiu eu și să-mi dezvolt tot mai mult această sensibilitate spirituală, cred eu, înnăscută.

De asemenea, îndrumările părintelui profesor Ioan Nistor au fost esențiale, știind exact unde să puncteze, pentru a-mi oferi ajutor în a îmbina plăcut adevărul cu originalitatea interpretărilor mele. Perioadele de pregătire m-au făcut să realizez cât de mult mă regăsesc în tot ceea ce fac, astfel, religia devenind o modalitate de a mă cunoaște pe mine însămi. Chiar dacă, acum, atenția mea se va îndrepta către examenele de bacalaureat și admitere în cadrul uneia dintre academiile militare, pot să afirm că voi reveni, cu siguranță, în același loc, în sânul religiei, pentru a descoperi și mai mult.

Consider că mai am multe lucruri de învățat și un punctaj maxim n-ar trebui tratat ca o barieră, un punct final, ci dimpotrivă, ca un adevărat început al unei călătorii pe un tărâm neexplorat încă”, a mărturisit Larisa.

Alături de performanța Larisei, reprezentanții colegiului militar au menționat și celelalte rezultate obținute de elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplina religie, la faza națională a olimpiadei:

  • Premiul II: elev Daniel Indrei (clasa a IX-a);
  • Premiul III: elev Robert Bloj (clasa a IX-a);
  • Mențiune: elev caporal Samuel Armeanu (clasa a XI-a) și elev fruntaș Sara Holhoș (clasa a X-a);
  • Premiul special acordat de Arhiepiscopia Sibiului: elev fruntaș Iuliana Tărcuță (clasa a X-a).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax