Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi ai Colegiului Economic din Alba Iulia, gazde pentru tineri din Finlanda şi Franţa, într-un proiect Erasmus+

Publicat

erasmus

Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia au fost gazde pentru 12 elevi din Finlanda şi Franţa, însoțiți de patru cadre didactice. Ei au avut astfel ocazia de a depăși bariere psihologie, culturale și sociale printr-o cooperare directă cu persoane provenite din medii diferite.

Activităţile s-ai desfăşurat în cadrul proiectului Erasmus + „Mens sana in corpore sano Eurekorpus”. A fost prima mobilitate în România, în perioada 8-14 noiembrie.

Cele opt teme majore ale proiectului: comunicare, sănătate, mediu, umanitate, creație și știință au fost abordate într-un mod interactiv prin ateliere de creativitate (pictură pe sticlă, pe linguri de lemn și quilling), prin participarea la activități sportive și de aventură, prin excursii, vizite și concursuri documentare (în Alba Iulia și Turda), prin activități creative de antreprenoriat  legate de un stil de viață sănătos, prin descoperirea tradițiilor și al obiceiurilor din țara noastră și a zestrei istorice a orașului Alba Iulia.

Echipa de proiect formată din profesorii Simona Cacovean, Mihaela Basarabă, Felicia Beca, Amalia Furdui și Eva Pintea a pregătit împreună cu elevii implicați o serie de activități menite să le ofere deopotrivă participanților români și străini o incursiune în cultura și civilizația românească, să își descopere abilități artistice dar și practice, de viitori antreprenori și să adopte un comportament sănătos privind mișcarea zilnică.

“Fotografiile <vă pot spune> mai multe despre o experiență reușită pentru toți partenerii, oaspeții s-au simțit minunat și acum privesc cu alți ochi România, dorindu-și să revină în vizită cu familia, iar elevii albaiulieni abia așteaptă să cunoască o bucățică de Finlanda și să își reîntâlnească prietenii”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax