Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elevi ai Liceului ”Lucian Blaga” din Sebeș au devenit pentru o zi procurori, judecători și magistrați, la Tribunalul Alba

Publicat

Elevii claselor a VII-a A şi a VII-a B din cadrul Liceului „Lucian Blaga” din Sebeş au participat la un proces simulat la Tribunalul Alba.

Aceștia au luat intrat în rolurile de procurori, grefieri și judecători și au învățat ce înseamnă un proces în sala de judecată, dar și ce acțiuni fac magistrații și personalul auxiliar în timpul judecății. 

A fost vorba despre un proiect derulat în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”, iar acţiunii s-au alăturat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi ai Baroului Alba.

Vizitatorii s-au familiarizat cu instanţa de judecată, au învăţat de la judecători, procurori, avocaţi şi grefieri despre sistemul judiciar, drepturile omului şi drepturile copilului, despre profesiile juridice şi despre semnificaţia unui proces.

Implicarea elevilor în discuţii le-a dat curajul de a încerca roba.

Astfel, împărţiţi în grupe pe categorii procesuale, după o scurtă pregătire, elevii au simulat un proces penal într-o sală de judecată autentică în care au avut rol de judecător, procuror, grefier, avocat al inculpatului şi avocat al persoanei vătămate, proces derulat după regulile procedurale şi pornind de la situaţii de fapt concrete.

Interpretarea tinerilor actori a fost una reuşită, inspirată şi stimulatoare, fiind răsplătită cu aplauze din partea audienţei, au transmis reprezentanții instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax