Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Elevi ai Liceului Sfântul Iosif din Alba Iulia au mers la Tribunal pentru a afla mecanismele din spatele actului de justiție

Publicat

Elevi din clasele IX-XII de la Liceul Teoretic Sfântul Iosif din Alba Iulia s-au aflat vineri, 22 martie, într-o sală de judecată a Tribunalului Alba. Nu pentru a fi martori sau inculpați într-un dosar, ci pentru a înțelege mai bine mecanismele din spatele actului de justiție.

Aceștia au învățat aplicat ce înseamă un ordin de protecție. O măsură prin care un cetățean este protejat de o altă persoană pentru o perioadă de timp.

De cele mai multe ori ordinele de protecție sunt date în cazul femeilor care ajung victime ale violenței domestice. Agresorul primește intredicția de a se mai apropia sau comunica cu victima pentru o perioadă de timp.

La lecția de justiție au participat judecători ai Tribunalului, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, dar și avocați ai Baroului Alba. Interacțiunea dintre elevi, magistrați și avocați a fost prezentată de reprezentanții Tribunalului într-o postare pe Facebook.

Deja în obișnuitul cadrul al unei săli de judecată, reprezentanți ai Tribunalului Alba alături de cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și Baroului Alba au prezentat elevilor modul în care se realizează ocrotirea drepturilor și libertăților cetățenilor de către sistemul de justiție. O întâlnire interactivă în care elevii au adresat întrebări și au fost la rândul lor stimulați să își exprime părerile.

Pentru a exemplifica modalitatea de aplicare a dispozițiile legale la o situație concretă din viața de zi cu zi, elevii au fost implicați într-un proces simulat având ca temă o cerere de emitere a unui ordin de protecție.

Ne-am bucurat să vedem că au manifestat interes față de această activitate și au intrat foarte bine în pielea personajelor.

„Mi-a plăcut că a fost o experiență interactivă.”

„A fost frumos pentru că am aflat mai multe informații despre cum funcționează cu adevărat sistemul judiciar și am putut intra în roluri.”

„Consider că această experiență m-a ajutat să înțeleg foarte bine cum decurge un proces, faptul că am putut să joc rolul unui avocat și să colaborez cu un avocat real în apărarea reclamantei din acest proces simulat mi-a oferit o perspectivă unică în alegerea viitoarei mele profesii”, au fost parte dintre părerile elevilor care au participat la lecția deschisă.

sursă foto: Facebook, Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolâ

    sâmbătă, 23.03.2024 at 08:32

    au aflat ce primesc judecatorii si procurorii de la interlopi si criminali ca sa scape de pușcarie?
    cati interlopi si criminali trebuie lasati liberi pt ca judecatoru/procuroru/grefierii sa ia pensii speciale?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax