Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi ai Școlii de folk de la Palatul Copiilor Alba Iulia, performanțe deosebite la Festivalul Național de Folk

elevi scoala folk alba iulia (6)

Publicat

Mai mulți elevi ai Școlii de folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au obținut performanțe deosebite la Festivalul Național de Folk, desfășurat în perioada 2-4 noiembrie, la București. Astfel, Grupul „Școala de folk” a obținut premiul 2 la categoria grupuri de folk (clasele V-VIII), eleva Andreea Muntean a obținut premiul 3 la categoria solist folk (clasele V-VIII), iar eleva Maria Maris a obținut mențiune în cadrul aceleiași categorii.

„Toamna Baladelor”, cel mai mare Festival national de muzică folk pentru elevi, a fost organizat, în perioada 2-4 noiembrie, de Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar al Municipiului București la Palatul Național al Copiilor.

Din cei 400 de participanți, au rămas în concurs în etapa finală, 214 elevi din 10 județe + București.

Juriul festivalului a avut  în componență cantautori și jurnaliști radio: Maria Gheorghiu, Loreta Popa, Manuela Popescu, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Cristi Dumitrașcu.

Au participat elevii Școlii de folk de la Palatul Copiilor Alba Iulia, îndrumător prof. Daniel Avram. Prestația elevilor albaiulieni a fost una de înaltă clasă. Au participat un număr de 8 elevi respectiv:

  • Andreea Muntean (solist folk V-VIII),
  • Maria Maris (solist folk V-VIII),
  • Raluca Drăgan (solist folk V-VIII),
  • Ștefana Pascu (solist folk IX-XII),
  • Grupul „Școala de folk” – Crisan Roberta (chitară voce), Ioana Șandru (chitară voce), Antonia Beldean (chitară voce), Alexandra Cozma (chitară voce), Ștefana Pascu (flaut).

S-au obținut trei premii:

  • premiul 2: Grupul „Școala de folk” (categoria grupuri folk V-VIII)
  • premiul 3: Muntean Andreea (solist folk V-VIII)
  • mențiune: Maria Maris (solist folk V-VIII)

La invitația organizatorilor, profesorul îndrumător  Daniel Avram împreună cu prof Dan Avram de la Liceul de Muzică și Arte plastice „Regina Maria” din Alba Iulia au susținut un microrecital de muzică folk la Gala Laureaților care s-a desfășurat duminică, 4 noiembrie, în Sala mică a Palatului Național al Copiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax