Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi care au participat la un concurs de eseuri pe teme europene, premiaţi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cu ocazia zilei de 9 Mai

Publicat

DSCF3611Elevi care au participat la concursul de eseuri „Societate românească, societate europeană” au fost premiaţi marţi, de Ziua Europei, la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Concursul de eseuri, aflat la cea de a opta ediție, a implicat peste 40 de elevi de clasa a IX-a și a XII-a, din cadrul mai multor instituții de învățământ din județul Alba. În acest an, s-a solicitat elevilor să abordeze în materialele lor beneficiile obținute în cei 10 ani de aderare a României la UE, cum s-a schimbat Europa și România la 60 de ani de la semnare Tratatelor de la Roma, care scenariu privind viitorul UE l-ar alege din cele cinci propuse de Comisia Europeană și de ce, precum și ce beneficii s-au obținut în cei 30 de ani de derulare a programului Erasmus. Acest proiect a fost coordonat de către Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, prin profesor dr. Adrian Simion, și s-a desfășurat pe parcursul lunilor martie -mai 2017, proiectul de informare și scriere eseuri incluzând și o dezbatere pe principalele teme eveniment, prezentări susținute de profesori, precum și realizarea de machete și planșe.

Pe lângă evenimentul de premiere a concursului de eseuri elaborate, reprezentanții Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru au organizat ad-hoc un concurs ce a avut în centrul atenției alte informații despre Uniunea Europeană. Pe lângă cei ce au câștigat premii, toți participanții au primit obiecte promoționale și materiale informative. Alți parteneri care au mai au mai contribuit la derularea acestui proiect sunt: Palatul Copiilor Alba Iulia, Municipiul Șebeș și Asociația EU-RO Dinamic Săliștea.

DSCF3621„Ziua de 9 Mai e o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită ca ziuă a cetăţenilor unei ”Europe Unite”, construită de-a lungul deceniilor, cetățeni uniți în diversitatea garantată fiecărei națiuni. Ziua de 9 Mai 1950, va rămâne un reper în istoria mondială ca fiind data care a schimbat pentru totdeauna faţa bătrânului continent, ziua în care ţările Europei au hotărât să se ridice din dărâmăturile lăsate de cele 2 războaie mondiale şi să se transforme în puteri mondiale, prin crearea unei uniuni care să sprijine dezvoltarea economică, socială şi culturală a membrilor săi“, transmit reprezentanţii ADR Centru.

Având în vedere scopul Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, de a îmbunătăți nivelul de informare a cetățenilor din Regiunea Centru, a fost organizat acest eveniment de premiere în data de 9 mai 2017, la sediul ADR Centru.

”Europa privește cu speranță spre viitor. De peste 60 de ani, părinții fondatori au construit o Uniune care promovează cooperarea pașnică, respectarea demnității umane, libertatea, democrația, egalitatea și solidaritatea între națiunile și popoarele europene. Evenimentul de azi premiază educația, fiindcă pentru oricare dintre noi o bună educație ne ajută să ne îmbogățim, în siguranță, bătrânețea. Astăzi, e rândul generației noastre să construiască un viitor comun, mai bun. Tinerii elevi și studenți reprezintă viitorul, iar viitorul nostru depinde de alegerile pe care le vor face. Cu toții avem un cuvânt de spus fiindcă viitorul Europei este în mâinile noastre, dar tinerii de azi au mai mult timp pentru a își face auzită vocea”, a spus Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax