Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, la Parlamentul European de la Bruxelles

Publicat

Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de prof. Cornelia Todor și prof. Monica Crișan au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de Uniunea Europeană prin programul Acreditare Erasmus+ Domeniul Educație Școlară.

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș este beneficiarul Acreditării Erasmus+ Domeniul Educație Școlară pentru perioada 2023-2027.

Profitând de oportunitate, elevii din Sebeș au participat la cursuri și au desfășurat activități atât la liceul Institut de la Providence de Gosselies din Charleroi, cât și la Parlamentul European de la Bruxelles, împreună cu elevii belgieni parteneri.

Au fost prezenți în trei zile la Parlamentul European, pentru vizite și activități. La Parlamentarium au descoperit ȋntr-un mod interactiv istoria și evoluția relațiilor dintre țările Uniunii Europene. Au vizitat Hemiciclul Parlamentului European, respectiv sala ședințelor europarlamentare plenare, primind explicații de la o persoană special desemnată. Muzeul Casa Istoriei Europene, aflat tot în incinta Parlamentului, i-a uimit prin bogăția de informații, imagini, documente video și audio puse la dispoziție.

Jocul de rol i-a plasat pe elevi în postura de parlamentari. Fiecare a primit statutul de deputat și programul unuia dintre cele patru partide politice implicate în negocieri, precum și textele a două directive aflate pe ordinea de zi: Directiva pentru solidaritatea în domeniul apei și Directiva pentru identificarea persoanelor. S-a discutat, s-a analizat, s-au format și rupt alianțe, s-au adus argumente. În final, elevii-deputați au votat un Plan de acțiune pentru economisirea apei și bugetul alocat acestuia. Tot ei au respins propunerea implantului de microcipuri, care îi viza pe cetățenii europeni.

De menționat că totul a fost interactiv, intuitiv și foarte instructiv și că această experiență nu ar fi fost posibilă fără finanțarea Comisiei Europene, prin Programul Erasmus+, a transmis prof. Cornelia Todor, coordonator acreditare Erasmus+, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax