Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia, calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor de lingvistică şi ,,Lectura ca abilitate de viață”

Publicat

DSCN2977 Trei elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor de Lingvistică şi „Lectura ca abilitate de viaţă”. De asemenea, alţi şapte au câştigat premii la faza judeţeană. Rezultatele au fost comunicate în ianuarie.

Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia dă dovadă și în acest an școlar de exemple de bune practici educaționale prin rezultatele obținute de elevi la olimpiadele școlare desfășurate până în prezent.

Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de lingvistică, olimpiade interdisciplinare, sunt menite să dezvolte elevilor capacităților creatoare, să le valorifice pasiunea pentru lectură, abilitățile comprehensive, de analiză și interpretare a textelor literare, nonliterare, modale, precum și raționamentul logic sau descifrarea codurilor lingvistice.

Elevii au demonstrat pasiune în tot ceea ce au întreprins și, învățând din profesionalismul cadrelor didactice care i-au îndrumat (profesor Teodora Dăncilă, profesor Cosmina Mircea și profesor Simona Mureșan), au obținut rezultate deosebit de frumoase, trei dintre ei calificându-se la etapa națională a acestor olimpiade.

La Olimpiada ,, Lectura ca abilitate de viață”, Colegiul Militar adaugă 6 premii și mențiuni, după cum urmează: eleva fruntaș Bianca Balea (XA) s-a clasat pe locul I, calificându-se la etapa națională iar eleva caporal Ioana Argatu (XI E) a obținut premiul III. La aceeași disciplină au fost şi patru mențiuni: elevele fruntaș Cristina Geică (X D) și Maria Câmpean (X B), eleva Ioana Tomoiagă (IX B) și elevul plutonier-major Cosmin Crețu (XII B).

La Olimpiada de Lingvistică, unitatea de învăţământ a reuşit două calificări la etapa națională: elevul Andrei Rodilă (IX E) clasat pe locul I la etapa județeană și cu cel mai mare punctaj obținut la secțiunea de performanță, iar elevul sergent-major Nicușor Știucă (XII A) clasat pe locul al II-lea la aceeași etapă. Reușita lor este secondată de cea a colegilor Gabriel Oprea (XI C), clasat pe locul al III-lea, iar Iza Sava (X C) a obținut mențiune.

“Așadar, prin pasiune și perfecționare continuă se obțin rezultate remarcabile, prin intermediul cărora se confirmă, încă o dată, că liceul militar albaiulian este o școală a performanței”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax