Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, beneficiari ai unui proiect de teatru finanțat prin Erasmus+

Publicat

made in aiud

Elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud beneficiază de activităţi organizate în cadrul unui proiect de teatru finanțat prin programul „Erasmus+”. Zece liceeni aiudeni coordonați de prof. Gabriela Gâlea vor participa în luna mai 2019 la Festivalul „Water is Memory” de la Vichy, Franța, iar în iulie anul viitor Aiudul va găzdui un spectacol de teatru.

Proiectul „Wim Iuvenis Laboratories”, aprobat în luna iulie de către Comisia Europeană pentru a fi finanțat prin programul Erasmus+, este coordonat de Asociația franceză Procédé Zèbre. Acesta include participarea a 9 parteneri din 6 țări europene (Austria, România, Italia, Bosnia, Franța și Germania) pentru o perioadă de trei ani.

Proiectul va adopta strategii inovatoare pentru a facilita schimbul lingvistic, cultural și artistic, iar scopul este conștientizarea generațiilor tinere cu privire la pericolul ideologiilor extremiste prin reevocarea trecutului.

Cooperarea cu Asociația Procédé Zèbre a început încă din 2016. În ultimii doi ani cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Aiud au fost organizate spectacole de teatru în Cetatea Aiudului și la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, precum și deplasări ale liceenilor aiudeni pentru punerea în scenă a spectacolelor la Bran și la Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax