Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia învaţă despre arta fotografică, printr-un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba

Publicat

18527920_321241564974873_6108683260407724521_n[2] Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia găzduieşte până la sfârșitul lunii mai activitățile proiectului „Foto Time”, inițiat de echipa Foto Fun, alcătuită din liceeni de la unitatea de învăţământ şi un elev al Liceului de Arte ”Regina Maria”. Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank şi prin intermediul acestuia elevii au ocazia să spună poveşti în imagini.

Acest proiect își propune să transforme obiectivul aparatului de filmat într-un  mijloc prin care elevii participanți, selectați doar pe criteriul pasiunii pentru fotografie, să reușească să spună povești în imagini. Cu ajutorul trainerului Olimpia Todea, elevii au acces la informații tehnice şi cunoştinţe practice referitoare la arta fotografică. Prima săptămână de curs s-a axat pe inițierea în arta fotografică și pregătirea elevilor în ceea ce privește modalitatea de abordare a unui eveniment din punct de vedere fotografic.

Cu ocazia Târgului liceelor şi meseriilor, desfăşurat vineri la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, elevii care fac parte din proiectul „Foto Time” au avut ocazia să aplice în practică ceea ce au învăţat. Pe lângă inițierea elevilor în arta fotografică, realizarea de albume foto, acești tineri au ocazia să conştientizeze comunitatea cu privire la potenţialul pe care programele educaţionale le au asupra formării tinerei generaţii.

Liderul echipei este Adelin Chenți, elev în clasa a XI-a A și coordonatori, profesoarele Alina Alexandru și Luciana Corb.

„Trăim într-o epocă în care tot ceea ce ne înconjoară se transformă în anumite momente în imagini. În marketing, în publicitate, în televiziune și chiar în educație se vorbește de imaginea unei instituții, a unei persoane, a unor servicii, a unor produse etc. Viața  toată pare a fi o succesiune de imagini în mișcare ce se derulează cu atâta forță, încât din când în când simțim nevoia să oprim timpul în loc. Și doar fotografia pare a reuși acest lucru. Însă nu orice fotografie reușește să spună o poveste, ci doar cele care surprind cu ochiul unui artist crâmpeie din viața banală și le transformă în artă”, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax