Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul “Titu Maiorescu” Aiud, pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Vichy, Franța

Publicat

elevi aiud in franta teatru

O echipă de 10 elevi de la Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud participă, în perioada 13 – 20 mai, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Vichy, Franța, „Water is memory”. Au susţinut un spectacol de teatru şi au participat la dezbatere alături de colegii lor din Franţa.

Vizita elevilor în Franţa a fost posibilă printr-un proiect european de parteneriat strategic, activitatea fiind derulată în cadrul Erasmus+, Wim Laboratories Iuvenis. Proiectul se desfăşoară până în 2021, fiind coordonat de asociația de teatru Procede Zebre din Vichy, în parteneriat cu Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud, Lycee Blaise de Vigenere Franta, Hohenzollern Gymnasium Germania, Bundesgumnasium und Realgymnasium percholdsdorf Austria, Associazione Almateatro Italia, Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida România, Agencija Lokalne Demokratije Bosnia Hertegovina.

 

Proiectul are ca temă descoperirea propriului trecut pentru tineri, prin intermediul atelierelor de teatru. Perioade istorice diferite ne dezvăluie teroarea dictaturilor, fie că este vorba despre fascism sau comunism, iar tinerii trebuie să fie conștienți de pericolul unor asemenea manifestări, mai ales în climatul tulbure al vremurilor prezente, transmit reprezentanţii Colegiului.

La Vichy, tinerii aiudeni au susținut spectacolul „În zorii dictatorilor”, pe scena Casei de Cultură Valery-Larbaud din Vichy și au participat, alături de colegii lor din Franța și Austria, la dezbaterea „Este azi amenințată pacea în UE?”.

elevi aiud teatru franta

Activitățile derulate au fost foarte apreciate de către spectatorii prezenți, aceștia mărturisind că spectacolul a fost excepțional. În cadrul dezbaterii, participanții au subliniat importanța participării la votul din 26 mai 2019 și au apreciat că proiectele Erasmus sunt unul dintre instrumentele cele mai importante ale UE de a asigura cooperarea între țările europene.

elevi aiud teatru franta

Un moment deosebit l-a reprezentat primirea delegației aiudene de către primarul orașului Cusset, oraș înfrățit cu Aiudul. In prezența membrilor Asociației Procede Zebre, a primarului din Cusset și a consilierilor locali, elevii aiudeni au mărturisit importanța participării la acest proiect și dorința de a continua relațiile de cooperare între cele două orașe.

delegatie colegiu aiud

Proiectul Erasmus+ va continua cu alte ateliere de teatru în luna iulie a acestui an, spectacole care vor avea loc la Aiud, Cluj-Napoca și Bran.

elevi aiud franta

Echipa elevilor din Aiud este coordonată de prof. Gabriela Gâlea și prof. Hamorszki Andreea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax