Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Colegiul “Titu Maiorescu” Aiud, pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Vichy, Franța

Publicat

elevi aiud in franta teatru

O echipă de 10 elevi de la Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud participă, în perioada 13 – 20 mai, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Vichy, Franța, „Water is memory”. Au susţinut un spectacol de teatru şi au participat la dezbatere alături de colegii lor din Franţa.

Vizita elevilor în Franţa a fost posibilă printr-un proiect european de parteneriat strategic, activitatea fiind derulată în cadrul Erasmus+, Wim Laboratories Iuvenis. Proiectul se desfăşoară până în 2021, fiind coordonat de asociația de teatru Procede Zebre din Vichy, în parteneriat cu Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud, Lycee Blaise de Vigenere Franta, Hohenzollern Gymnasium Germania, Bundesgumnasium und Realgymnasium percholdsdorf Austria, Associazione Almateatro Italia, Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida România, Agencija Lokalne Demokratije Bosnia Hertegovina.

 

Proiectul are ca temă descoperirea propriului trecut pentru tineri, prin intermediul atelierelor de teatru. Perioade istorice diferite ne dezvăluie teroarea dictaturilor, fie că este vorba despre fascism sau comunism, iar tinerii trebuie să fie conștienți de pericolul unor asemenea manifestări, mai ales în climatul tulbure al vremurilor prezente, transmit reprezentanţii Colegiului.

La Vichy, tinerii aiudeni au susținut spectacolul „În zorii dictatorilor”, pe scena Casei de Cultură Valery-Larbaud din Vichy și au participat, alături de colegii lor din Franța și Austria, la dezbaterea „Este azi amenințată pacea în UE?”.

elevi aiud teatru franta

Activitățile derulate au fost foarte apreciate de către spectatorii prezenți, aceștia mărturisind că spectacolul a fost excepțional. În cadrul dezbaterii, participanții au subliniat importanța participării la votul din 26 mai 2019 și au apreciat că proiectele Erasmus sunt unul dintre instrumentele cele mai importante ale UE de a asigura cooperarea între țările europene.

elevi aiud teatru franta

Un moment deosebit l-a reprezentat primirea delegației aiudene de către primarul orașului Cusset, oraș înfrățit cu Aiudul. In prezența membrilor Asociației Procede Zebre, a primarului din Cusset și a consilierilor locali, elevii aiudeni au mărturisit importanța participării la acest proiect și dorința de a continua relațiile de cooperare între cele două orașe.

delegatie colegiu aiud

Proiectul Erasmus+ va continua cu alte ateliere de teatru în luna iulie a acestui an, spectacole care vor avea loc la Aiud, Cluj-Napoca și Bran.

elevi aiud franta

Echipa elevilor din Aiud este coordonată de prof. Gabriela Gâlea și prof. Hamorszki Andreea.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

Intervenţie a unui elicopter SMURD în zona Masivului Bedeleu, pentru salvarea unui turist

Publicat

Un elicopter SMURD Mureș a fost chemat duminică, în jurul orei 17:40, pentru salvarea unui turist, în zona Masivului Bedeleu – sat Izvoarele. Din primele informații se pare că bărbatul ar fi suferit un infarct miocardic.  Potrivit ISU Alba, SMURD Aiud, IPJ, Salvamont Aiud și Elicopter SMURD Mureș intervin la un posibil infarct miocardic acut […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Drum județean, între Fărău și Sânmiclăuș, ca în Evul Mediu. „Este mai mult pământ decât piatră”

Publicat

Drumul județean 107 V, ce face legătura între Fărău, Alecuș și Sânmiclăuș, arată exact ca în perioada medievală. Acoperit cu pietriș sau din pământ, această porțiune de drum reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi, care ajung să se gândească doar la nota de plată către mecanicii auto după ce îl traversează cu mașinile. „Este mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, vizitat de peste 5.000 de persoane în Noaptea Muzeelor 2019

Publicat

noaptea muzeelor 2019

Noaptea Muzeelor 2019 a atras la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia un număr mare de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 5.200 de persoane au călcat pragul muzeului albaiulian cu ocazia evenimentului organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 19:00 – 01:00. Vezi și VIDEO Noaptea Muzeelor 2019: Istoria prinde viață la Alba Iulia. Reconstituire […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Semafor „smart”, bulversat „la hard”, în intersecția din zona Gării Alba Iulia

Publicat

O nouă defecțiune a fost semnalată de șoferi la semafoarele din municipiul Alba Iulia. Duminică, un conducător auto a reclamat faptul că unul dintre semafoarele aflate la intersecția din zona Gării afișează, în același timp, două culori, verde – galben respectiv roșu – galben.  Reamintim faptul că în ultimele luni au fost reclamate mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate