Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au experimentat jocuri antice, de pe vremea soldaţilor romani

Publicat

picture3 La Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din  Alba Iulia, elevii au făcut cunoștință vineri cu modalitățile de divertisment ale copiilor sau soldaților romani.

Proiectul ,,Jocurile romane între teorie și practică” a durat trei săptămâni, timp în care copiii au realizat tablele, piesele de joc și centurionii (regii) din lut sintetic sau din teracotă, au tradus din engleză regulile jocului ,,Latrunculi” (predecesorul șahului modern), a jocului ,,Delta” (o piramidă împărțită în 13 segmente egale în care se aruncă cu două conuri și rezultatul se cumulează într-un tabel), ,,nuces” (trei nuci se așează într-un triunghi, iar a patra se aruncă de la orice distanță, dar nu trebuie să le miște pe cele trei) și aruncatul la țintă cu conuri de brad.

Cel mai mult, adică trei ore i-a captat ,,latrunculi” (,,latrones”, mercenari, jocul preferat al soldaților romani).

,,Nu credeam că Roma Antică poate fi atât de interesantă”, a spus Bogdan S., unul dintre elevii participanți la proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax