Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit și prezentat preparate culinare, de Lăsatul Secului

Publicat

Elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit preparate culinare pe care le-au prezentat în expoziția ce a devenit tradiție, de ”Lăsatul Secului”, în cadrul unității de învățământ.

Elevii celor patru clase au pregătit preparate culinare specifice bucătăriei românești, dar și celei internaționale. Au fost îndrumați de părinți și profesorii: Lăcrimioara Burde, Simona Florea, Irina Albu, Ioan Roman, Dana Slevaș, Ioan Pavel, Anca Mocanu, Simona Medrea, Camelia Pop, de la școala condusă de Gabriel Bucur.

Mâncărurile au fost expuse pentru a fi admirate și apoi degustate. Mesele, frumos decorate de către copii, au fost încărcate cu: aperitive, sarmale, plăcinte, cozonaci, gogoși sau dulciuri de casă. Elevii au prezentat  mâncărurile expuse, rețetele și ingredientele folosite pentru prepararea acestora.

Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor tradiţionale, autentice, formarea unor atitudini moral-creștine, a unor comportamente dezirabile. A fost totodată o modalitate de petrecere a timpului liber, de relaţionare şi socializare a copiilor într-un mediu organizat.

Ce au învățat copiii din proiect

Copiii au avut ocazia să învețe ce înseamnă Lăsatul Secului, ce tradiții se respectă în popor și ce semnificație are Postul Crăciunului pentru menținerea sănătății și pentru viața spirituală.

Aceștia au realizat afișe digitale, postere despre alimentația sănătoasă, dar și despre rolul postului pentru creștini.

Diriginții implicați în acest proiect le-au vorbit elevilor în cadrul orelor de dirigenție despre rolul alimentelor în menținerea unei vieți sănătoase. I-au sfătuit să facă alegeri conștiente în ceea ce privește produsele pe care le consumă. De asemenea, li s-au reamintit normele de conduită și bunele maniere de care trebuie să dea dovadă în timpul mesei. Au avut ocazia să le exerseze în cadrul acestui eveniment.

La final, elevii au gustat din preparatele culinare pregătite. Au învățat că unele dintre acestea ar trebui înlocuite în perioada postului cu produse de origine vegetală.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevi. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului de promovare a valorilor și tradițiilor spirituale ale neamului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax