Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Școala Gimnazială Ciugud au aflat de la polițiști cum să evite situațiile de bullying

Publicat

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Ciugud s-au întâlnit, joi, cu reprezentanți ai IPJ Alba, în cadrul unor lecții dedicate prevenirii bullying-ului, dar și prevenirii consumului de droguri și alcool. Copiii au aflat de la polițiști cum să reacționeze dacă sunt ameninţaţi ori şicanaţi de alți colegi și cum să evite violența.

Azi, 16 ianuarie 2020, coordonatorul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, inspector de poliție Sorin Pușcașu, a fost prezent în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale Ciugud unde s-a întâlnit cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a pentru a discuta, împreună, despre fenomenul bullying-ului, cyberbulling-ului, dar și despre prevenirea consumului de alcool și droguri și prevenirea victimizării din infracțiuni.

Participații la dezbateri au înțeles că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal (țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare). Pe de altă parte, cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin  internet, pentru a denigra imaginea unei persoane. 

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să nu dea curs provocărilor și să evite violența. Aceștia au fost sfătuiți să-și protejeze bunurile personale și să fie precauți dacă sunt abordați de persoane necunoscute.

Totodată, subiectul consumului de droguri a fost explicat pe înțelesul adolescenților, iar mesajul discuțiilor a fost întărit de „ochelarii de alcool” și „ochelarii de droguri” care simulează intoxicația cu aceste substanțe.

Sfaturile polițistului au fost preluate și întărite de cadrele didactice care au participat la întâlnirea cu elevii.

Activitățile informativ-preventive, dedicate siguranței elevilor, vor continua pe toată durate celui de-al doilea semestru școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax