Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Şcoala „Ioan de Hunedoara” Sîntimbru au comemorat bătălia din 18 martie 1442

Publicat

Elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din Sîntimbru au participat, luni, la un eveniment ce le-a oferit ocazia să trăiască istoria.

A fost comemorată bătălia de la Sîntimbru, din 18 martie 1442, în care Iancu de Hunedoara a luptat împotriva turcilor, transmit reprezentanţii şcolii.

Elevii au susţinut referate despre Iancu de Hunedoara, iar profesoara Maria Petri a prezentat un material despre bătălia de la Sântimbru.

A urmat un moment artistic: două eleve ale şcolii, Maria Mariş şi Roberta Crişan, au interpretat cântece patriotice.

La rândul său, directorul şcolii, profesorul Daniel Fonoage, a vorbit despre “marii eroi ai poporului român, pe a căror jertfă s-a clădit România de azi”, după cum precizează acesta.

Proiectul s-a derulat în parteneriat cu IŞJ Alba, Protopopiatul Alba şi Primăria Sîntimbru. La eveniment au fost prezenţi şi inspector şcolar de istorie Ştefan Teompa şi protopop Teofil Slevaş, mai transmit reprezentanţii şcolii.

sursă foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax