Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elevi din Alba, în roluri de magistrați sau martori. Activități de ”Ziua Porților Deschise” la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Elevi din Alba au avut ocazia să joace, pentru câteva ore, rolurile de judecător, avocat, inculpat sau martor în proces. De ”Ziua porților deschise”, organizată la Curtea de Apel Alba Iulia, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, s-au desfășurat mai multe activități pentru tineri.

Evenimentul tradițional ”Ziua Porților Deschise”, desfășurat, în fiecare toamnă, în jurul datei de 25 octombrie (”Ziua Europeană a Justiției Civile”), s-a bucurat și în acest an de un interes deosebit, mai ales din partea elevilor și studenților.

Pentru a-i putea primi pe toți cei interesați, Curtea de Apel Alba Iulia a avut întreaga săptămâna Porțile Deschise.

Studenții din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au beneficiat de un tur complet al instanţei şi au primit informaţii relevante pentru orientarea lor în carieră.

Foarte interesaţi s-au arătat şi elevii Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, aflaţi pentru prima oară într-o instanţă de judecată.

Curiozitatea celor mai mici vizitatori, elevi în clasa a VI-a la Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, faţă de justiţie şi simbolurile ei, a fost răsplătită cu oportunitatea de a proba robele şi scaunele de judecător şi grefier.

Săptămâna Porţilor Deschise a fost încheiată vineri de elevii din clasa a VII-a a Şcolii „Mihai Eminescu”, potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia.

Aceștia au îndeplinit cu pricepere rolurile de judecător, avocați, procuror, inculpat, persoane vătămate și martori într-un proces simulat inspirat din ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, sub îndrumarea judecătorilor din cadrul instanţei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate