Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Alba, meşteri populari şi reprezentanţi ADR Centru au promovat oferta turistică a regiunii, în Germania, la Zilele Oraşului Bad Freienwalde


Publicat

Foto-7Timp de trei zile, în perioada 8-10 septembrie 201, o delegație a Regiunii Centru a reprezentat România la un eveniment din Landul Brandenburg, Germania. Aproximativ 1000 de cetățeni germani au vizitat standurile organizate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, cu sprijinul unor meșteri populari din Ighiu și ai unui grup de elevi de la Liceul German Sebeș și de la Școala „Sf. Iosif“ din Alba Iulia.

Evenimentul a fost coordonat în Germania de Reprezentanța landului german în Regiunea Centru, înscriindu-se în parteneriatul larg, demarat odată cu vizita în Regiunea Centru a Annei Quart, secretar de stat pentru Afaceri europene, din Brandenburg. Informațiile despre atracțiile turistice și potențialul socio-economic al județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu au fost prezentate germanilor într-o formă inedită, ca urmare a spectacolelor de tradiții și folclor autentic, reprezentând viața oamenilor din Regiunea Centru.

Ca urmare a participării reprezentanților ADR Centru la edițiile din ultimii ani ale Zilelor Landului Brandenburg, conducerea Primăriei din orașul Bad Freienwalde și Asociația de turism locală au transmis către Agenție și către Consiliul Județean Alba o invitație de a participa la ediția din acest an a evenimentului Zilele Orașului. În anii 2010-2016, mii de vizitatori au trecut pe la standurile regiunii, parteneră cu landului german de peste un deceniu, fapt pentru care, în acest an, participarea românească a fost mai amplă, în vederea prezentării obiceiurilor deosebite ale oamenilor din inima României.

Foto-6Experții ADR Centru au prezentat oportunitățile de petrecere a timpului liber în Regiunea Centru, au subliniat frumusețea atracțiilor turistice și tradițiile din regiune, expunând materialele de prezentare ale celor șase județe, dar și ale multor municipalități care au pregătit broșuri și pliante în limba germană. În standul român au fost organizate proiecții ale unor filme realizate în Transilvania. Pentru ca publicul german să fie atras la standul regiunii și pentru ca localnicii să se poată informa cu privire la dezvoltarea vieții economico-sociale în Regiunea Centru, grupul de artiști și meșteri populari coordonat de Centrul de Cultură ”Augustin Bena” au organizat mini-spectacole și i-au invitat la stand, dar și în România, pe participanții la sărbătoarea germană, inclusiv prin chemări de tulnice și cu cântece populare de excepție. Toți cei care au vizitat standurile puse la dispoziție de organizatori s-au documentat despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în regiunea noastră.

”Parteneriatul nostru cu Landul Brandenburg se dezvoltă continuu, de aproape 15 ani, iar în anul următor vom avea jubileul de un deceniu al unei cooperări instituționalizate, ca urmare a deschiderii Reprezentanței Landului Brandenburg în Regiunea Centru. Activitatea noastră vizează, în primul rând, prezentarea posibilităților de investiții în întreaga regiune și de dezvoltare economică bilaterală, lucru care implică inclusiv atragerea de turiști din Germania în Regiunea Centru. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Legat de aceste activități de parteneriat, am considerat că orice prezență românească în Germania nu poate fi decât de bun augur, de aceea am sprijinit schimburile în domeniul turismului cultural. Căutăm permanent noi oportunități de cooperare, căutăm să atragem investitori și ne bazăm pe acest gen de relații bilaterale pentru a ne face cunoscuți, în primul rând pentru publicul larg. Beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea de fonduri pentru dezvoltare, dar și să creăm aici, în mijlocul Transilvaniei, un climat socio-economic cât mai apropiat de cel din Germania”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la vizita delegației Regiunii Centru în landul german Brandenburg.

Foto-3Orașul Bad Freienwalde este situat pe o ramură veche a râului Oder, la granița nord-estică a Germaniei cu Polonia. Pădurile din zonă și izvoarele sale medicinale fac ca acest oraș să fie o stațiune de vară preferată a locuitorilor din Berlin, aflați la mai puțin de 50 km spre sud-vest și care merg în această localitate pentru o vedere panoramică superbă asupra văii Oder. Satul Vrienwalde a fost menționat pentru prima dată în 1316 și a apărut ca oraș în 1364. Din 1618, conacul Freienwalde a fost deținut direct de alegătorii prințului de Brandenburg. Localitatea Freienwalde a obținut statutul oficial al de oraș balnear (Bad) în 1925, populația actuală numărând circa 12.500 locuitori, la care se adaugă vara mii de turiști berlinezi.

La genul de evenimente tip Zilele Orașului, spre deosebire de manifestările similare din România, în fața publicului german se prezintă activitățile cu și pentru tineri și copii, în general tot ce ține de spectacole de de orice fel, precum și manfestări dedicate dezvoltării turismului și afacerilor cu specific regional. În stil specific german, toate evenimentele prezintă rezultatele muncii oamenilor, pentru ca toți locuitorii să simtă apartenența la o regiune puternică, în plină dezvoltare la nivel european.

Regiunea Centru a beneficiat de un stand în zona centrală a localității, participarea românească fiind organizată  ca urmare a invitației președintelui Asociației de Turism din Bad Freienwalde, dl. Andreas Hensel. Celelalte zone expoziționale au fost amplasate pe o suprafață de peste 5 kmp, fiind împărțite pe zone tematice artelor, sportului și jocurilor. În sectorul dedicat artelor au fost amplasate mai multe scene, pe una dintre ele fiind prezentat duminică și spectacolul realizat de reprezentanții Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, eveniment care s-a bucurat de succes la public.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg a fost demarat în 2002, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, vizite oficiale ale factorilor de decizie politică și delegații ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a Landului a susţinut activ eforturile de dezvoltare din Regiunea Centru și a impulsionat constant activităţile şi proiectele comune derulate în regiunea noastră. Pe lângă experiența administrativă a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, în urma parteneriatului bilateral, și de un avantajos schimb de bune practici, deoarece acest land este cel mai avansat din Germania din punctul de vedere al introducerii şi utilizării pe scară largă a energiei produse din surse regenerabile. În aceste condiții, participarea la evenimente cum sunt Zilele Landului sau Zilele unor orașe reprezintă, atât pentru partea română, cât și pentru partea germană, o oportunitate, iar Regiunea Centru este până în prezent singura din România care participă, începând din 2010, cu un statut permanent la astfel de evenimente.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

HARTA cu numărul de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, în fiecare județ. Date oficiale din data de 11 august

Publicat

Numărul infectărilor rămâne ridicat în România: 1215 cazuri noi au fost identificate în ultimele 24 de ore. Capitala București a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri noi: 151.

Dintre județele din țară, la Vaslui, numărul cazurilor noi a ajuns la 113.

Harta la dimensiune mai mare poate fi vizualizată AICI.

Cele mai puține cazuri sunt în județele: Harghita, Covasna, Tulcea, Dolj, Sălaj și Satu Mare.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 11 august – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri nou confirmate:

Mun. București – 7605 – 151

Suceava – 4769 – 28

Argeș – 4155 – 53

Brașov – 3710 – 27

Prahova – 2743 – 51

Galați – 2608 – 47

Dâmbovița – 2415 – 71

Vrancea – 2058 – 36

Bacău – 1860 – 18

Iași – 1803 – 31

Timiș – 1675 – 39

Buzău – 1620 – 39

Neamț – 1566 – 31

Ilfov – 1545 – 29

Cluj – 1479 – 23

Bihor – 1384 – 53

Arad – 1312 – 32

Botoșani – 1211 – 7

Constanța – 1202 – 20

Hunedoara – 1178 – 51

Gorj – 1160 – 33

Brăila – 1128 – 35

Sibiu – 1098 – 11

Mureș – 1094 – 3

Vaslui – 999 – 113

Dolj – 985 – 5

Bistrița – Năsăud – 978 – 14

Olt – 937 – 16

Mehedinți – 906 – 13

Ialomița – 829 – 5

Alba – 827 – 9 (839, potrivit DSP Alba, 9 cazuri noi)

Vâlcea – 673 – 27

Maramureș – 648 – 24

Harghita – 610 – 5

Covasna – 536 – 1

Giurgiu – 481 – 13

Caraș – Severin – 435 – 19

Teleorman – 424 – 10

Călărași – 360 – 6

Tulcea – 332 – 3

Sălaj – 234 – 6

Satu Mare – 134 – 7

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câte cazuri active de COVID-19 sunt în Alba. Situația pacienților din județ și numărul de locuri din spitale

Publicat

La nivelul județului sunt în prezent 128 de cazuri active de coronavirus. Cele mai recente raportări ale Direcției de Sănătate Publică Alba, arată că de la începutul pandemiei de COVID-19, în județ s-au înregistrat până acum, 839 de infectări și 36 de decese.

De asemenea, la nivelul județului s-au vindecat 675 de persoane.

Momentan, în județul Alba, 3 pacienți sunt la ATI, iar 74 sunt izolați în spital, în condițiile în care, în tot județul există aproximativ 200 de locuri pentru cei infectați cu COVID-19.

Marți au fost raportate 9 cazuri noi.

Citește și: ALBA: 9 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.215 cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore, după aproape 20.000 de teste. 485 de pacienți la ATI

Publicat

Numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în România a ajuns la 63.762, potrivit datelor transmise marți, 11 august, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Au fost înregistrate 1.215 cazuri noi, în ultimele 24 de ore, după 19.491 teste.

Vezi și ALBA: 9 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Până luni, erau raportate 62.547 de cazuri (779 noi), 30.311 pacienți vindecați, 6.497 asimptomatici externați la 10 zile după depistare, 2.729 decese (29 decese noi), 1.385.334 de teste de teste prelucrate (6.607 efectuate în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.869 la cerere).

Situația cazurilor noi vs. numărul testări din ultimele zile:

11 august – 1.215 cazuri noi după 19.491 teste (1.404.845 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 11.595 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 7.896 la cerere)

10 august – 779 cazuri noi după 6.607 teste (1.385.334 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.869 la cerere)

9 august – 1.145 cazuri noi, după 13.353 teste (1.378.727 teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.561 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 4.792 la cerere)

8 august – 1.350 de cazuri noi după 21.444 (1.364.759 de teste, în total; 13.353 efectuate în ultimele 24 de ore, din care 8.561 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.792 la cerere; 615 rezultate comunicate anterior celor 24 de ore)

7 august – 1.378 de cazuri noi după 23.946 (1.343.315 de teste, în total; 23.946 efectuate în ultimele 24 de ore, din care 14.276 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.670 la cerere)

6 august – 1.345 cazuri noi după 24.147 teste (1.319.369 teste în total; 24.147 în ultimele 24 de ore din care 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.260 la cerere)

5 august – 1.309 cazuri noi după 24.108 testări (1.295.222 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 15.956 teste în baza definiției de caz și a protocolului medical, 8.152 la cerere)

4 august – 1.232 cazuri noi după 20.581 teste (1.268.899 de teste în total; 20.581 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.033 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 7.548 la cerere).

3 august – 823 cazuri noi după 8.045 teste (1.248.318 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.045 teste, din care 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 2.399 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 11 august – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri nou confirmate:

Mun. București – 7605 – 151

Suceava – 4769 – 28

Argeș – 4155 – 53

Brașov – 3710 – 27

Prahova – 2743 – 51

Galați – 2608 – 47

Dâmbovița – 2415 – 71

Vrancea – 2058 – 36

Bacău – 1860 – 18

Iași – 1803 – 31

Timiș – 1675 – 39

Buzău – 1620 – 39

Neamț – 1566 – 31

Ilfov – 1545 – 29

Cluj – 1479 – 23

Bihor – 1384 – 53

Arad – 1312 – 32

Botoșani – 1211 – 7

Constanța – 1202 – 20

Hunedoara – 1178 – 51

Gorj – 1160 – 33

Brăila – 1128 – 35

Sibiu – 1098 – 11

Mureș – 1094 – 3

Vaslui – 999 – 113

Dolj – 985 – 5

Bistrița – Năsăud – 978 – 14

Olt – 937 – 16

Mehedinți – 906 – 13

Ialomița – 829 – 5

Alba – 827 – 9 (839, potrivit DSP Alba, 9 cazuri noi)

Vâlcea – 673 – 27

Maramureș – 648 – 24

Harghita – 610 – 5

Covasna – 536 – 1

Giurgiu – 481 – 13

Caraș – Severin – 435 – 19

Teleorman – 424 – 10

Călărași – 360 – 6

Tulcea – 332 – 3

Sălaj – 234 – 6

Satu Mare – 134 – 7

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 613 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 9 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate nouă cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise marți, 11 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, de la începutul pandemiei în județul Alba au fost înregistrate 839 de îmbolnăviri. De asemenea, de la începutul pandemiei au fost declarate vindecate 675 de persoane și înregistrate 36 de decese.

Luni, în Alba au fost prelucrate în total 643 de probe (454 la DSP și 189 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 48144.

Localitățile din care provin cazurile noi (11 august):

Alba Iulia – 3,

Ciugud – 1,

Ciuruleasa – 1,

Cugir – 3,

Crăciunelu de Jos – 1

Până luni, erau 830 de cazuri (4 noi), 656 persoane vindecate, 36 decese, 47.501 teste efectuate (311 în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate