Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din cinci județe, în Tabăra naţională de artă și tradiție moțească, la Arieșeni. Ateliere tematice și drumeții

Publicat

Directia Județeană pentru Sport și Tineret Alba a organizat în perioada 26 iulie – 1 august 2019 „Tabăra națională de artă și tradiție moțească, editia a II-a, găzduită la Centrul de Agrement Arieșeni, pentru 50 de copii și tineri din județele Cluj, Argeș, Olt, Ialomița și Alba, un eveniment ce a constat dintr-o serie de ateliere tematice, drumeții, vizite la obiective turistice și un program interactiv de tabără.

Tematica a fost legată de artă, tradiții și obiceiuri din Țara Moților de conştientizarea tinerilor asupra păstrării valorilor naționale. Participanții au vizitat case tradiționale moțești de la Pătrăhăițești și Scărișoara, au participat la ateliere de cioplit lemul, de țesut , desen, pictură și pirogravat.

Nu au lipsit vizitele la obiectivele turistice din zonă: Atelierele meștesugărești de la Pătrăhăițești, Ghețarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Muzeul Flutur , Peștera Meziad, Groapa Ruginoasă și cascada Vârciorog.

Aducem de asemenea în atentia tinerilor, locuri, oameni și traditii, toate contribuind la statornicia și cinstirea neamului românesc, a unor nume mari din istoria României, ca Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu.

Tabăra s-a încheiat cu înmânarea diplomelor, a dvd-urilor cu fotografii și filmări din tabără și focul de tabără, a transmis directorul DJST Alba, Florina Stânea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax