Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Galda de Jos, Roșia de Secaș şi Şard au primit recomandări de la poliţişti

Publicat

În ultima săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu specialiști ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia și polițiști ai postului de poliție Roșia de Secaș au desfăşurat activităţi educaţionale în şcoli din mediul rural. Au fost abordate teme privind siguranţa pe internet, prevenirea faptelor comise cu violenţă, prevenirea traficului de persoane şi educaţia rutieră.

În perioada 7 – 15 decembrie, peste 200 de elevi de la Școlile Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, Roșia de Secaș și ai Centrului de prevenire a abandonului școlar din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Șard au fost informaţi, de poliţişti, cu privire la modalitățile concrete de evitare a victimizării prin intermediul internetului și despre riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare.

Școlarii au fost îndemnați să se ferească de aceste riscuri și, totodată, li s-a atras atenția asupra faptului că mediul on-line constituie un punct extrem de vulnerabil pentru tineri. În acest context, d-na comisar șef Sava Anca, coordonatoarea  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, le-a explicat copiilor faptul că internetul poate fi un mijloc pe care autorii infracțiunilor de trafic de persoane îl pot utiliza, pentru a-şi racola potențiale victime.

În cadrul prezentărilor, elevilor le-au fost reamintite şi regulile de circulaţie, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Pe parcursul desfăşurării activităţilor au fost proiectate filme cu mesaje educativ – preventive, pentru a conştientiza copiii şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv, au fost prezentate efectele violenței în școală precum şi riscurile la care se expun în cazul în care deţin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conţinut exploziv.

De asemenea, poliţiştii au distribuit pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaj preventiv.

Activităţile de acest gen vor fi continuate de poliţişti pe tot parcursul anului, ca măsură pentru prevenirea delincvenţei și victimizării în rândul elevilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax