Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Zlatna au aflat de la polițiști cum să se apere de pericolele din mediul online. Ziua siguranței pe internet

Publicat

Siguranța în mediul online a fost tema discuțiilor purtate de polițiști cu elevi din Zlatna. Întâlnirile au fost organizate cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet, care în acest an este sărbătorită în 11 februarie.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba s-au întâlnit cu elevii Liceului „Corneliu Medrea” din Zlatna și cu cei aflați în Centrul Educațional Filantropia Ortodoxă Zlatna și au discutat despre pericolele navigării pe internet și importanța respectării unor reguli minime de siguranță.

Adolescenților și preadolescenților le-au fost oferite explicaţii despre hărţuire şi victimizare prin intermediul rețelelor de socializare și a jocurilor online, despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia și despre riscul de a deveni victimă a traficul de persoane racolate prin intermediul internetului.

Tinerii au înțeles că în spatele unui profil prietenos se pot ascunde persoane care întind capcane și că nu este bine să-și facă publice informațiile personale sau să accepte întâlniri cu persoane cunoscute în mediul virtual.

O altă temă abordată a fost cea privind consumul de droguri. Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au explicat ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele consumului de droguri asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag traficanții, clienții.

Întâlnirile au fost organizate pentru marcarea Zilei Siguranţei pe Internet, care în acest an este sărbătorită azi, 11 februarie.

Începând cu anul 2004, în luna februarie este aniversată Ziua Siguranţei pe Internet, care are ca scop promovarea utilizării, într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax