Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi şi profesori ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în vizită la Instanbul. Reuniune în cadrul parteneriatului Comenius

Publicat

grup istanbul 2 Elevi şi profesori de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat, în octombrie, la o reuniune desfăşurată la Instanbul, pe teme de sănătate, în cadrul parteneriatului Comenius „Mens Sana in Corpore Sano”. Au învăţat tehnici de acordare a primului ajutor, metode de gestionare a situațiilor stresante cu care se confruntă în activitatea zilnică și, nu în ultimul rând, au comparat sistemul de învățământ autohton cu cel din Turcia. De asemenea, au făcut vizite de documentare în centrul vechi al oraşului Buyukcekmece.

Delegaţia Colegiului a participat la cea de a patra reuniune de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare europeană, colegiul militar albaiuian este partener cu alte șase instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria. La această reuniune de proiect, au participat trei cadre didactice: prof. Paraschiva Fărcaș, prof. Iancu Sorin Secăreanu, prof. Felicia Adriana Vancea și cinci elevi: Mihaela Alexandra Dima, Ioana Daniela Bogdan, Thudoraș Alexandru Ghenciu, Horea Ciprian Oros și Ștefan Felix Onofrei.

Reuniunea de proiect s-a derulat în perioada 22-26 octombrie în Istanbul, la un liceu vocațional sanitar și a fost dedicată sănătății sub toate aspectele ei. Activitățile au fost centrate pe studiul impactului pe care stresul, problemele emoționale, alimentația și activitatea fizică îl au asupra sănătății. În cadrul work-shopurilor organizate de instituția gazdă, elevii au avut ocazia să învețe tehnici de acordare a primului ajutor, metode de gestionare a situațiilor stresante cu care se confruntă în activitatea zilnică și, nu în ultimul rând, au comparat sistemul de învățământ autohton cu cel din Turcia.

Pe parcursul reuniunii, elevii și cadrele didactice au participat la programul de studiu al instituției gazdă, la mese rotunde, vizite de documentare, ateliere practice. Vizita de documentare în centru vechi al orașului Buyukcekmece a fost un bun prilej pentru participanți de a compara stilul de viață tradițional cu cel contemporan. De asemenea, vizitarea unor importante obiective istorice din Istanbul a oferit participanților ocazia de a studia stilul de viață, bucătăria și familia turcească. Elevii s-au bucurat de oportunitatea cunoașterii îndeaproape a unei civilizații diferite.

Reuniunea din Turcia a contribuit la întărirea colaborării dintre instituțiile partenere printr-un schimb de bune practici, precum și la legarea unor frumoase prietenii între elevii participanți.

Următoarea reuniune de proiect va avea loc la Alba Iulia în perioada 13-17 decembrie 2014 și va avea ca temă ,,Rolul activităților psihice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor”.

Activitățile acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax