Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Elevi şi profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia au vizitat Croaţia, în cadrul proiectului Comenius

Publicat

Şapte elevi şi doi profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Alba Iulia au reprezentat oraşul la a doua reuniune din cadrul proiectului multilateral Comenius FEARS (Fears of Education, Authority, Religion and Social Life) din Zagreb, Croaţia. Au participat la cursuri şi activităţi sportive şi au vizitat rezervația naturală de la Plitvice.

Vizita în Croaţia s-a desfăşurat în perioada 17-22 mai, iar CSEI a fost reprezentat de șapte elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, precum și de profesoarele Teodora Cîmpean, coordonator și Cristina Radu, membru în echipa de proiect.

Programul pregătit de gazdă, Osnovna škola Jure Kaštelana a debutat cu o vizită de documentare la rezervația naturală de la Plitvice, în timpul căreia elevii din cele şapte țări participante au avut prilejul de a se cunoaște și de a-și împărtăși impresii legate de toate activitățile derulate în cadrul proiectului.

Activitățile din următoarele trei zile s-au desfășurat la școală. Fiecare partener a prezentat produsele finale realizate, precum şi o carte de vizită a instituţiei şi a oraşului de provenienţă.

Coordonatorii au avut sesiuni de lucru în vederea analizării activităților din primul an și pentru a stabili agenda următoarei reuniuni, iar elevii au putut participa la cursuri de engleză, franceză, matematică, limba croată, muzică, desen sau chiar dansuri tradiționale alături de colegii lor croați, precum și reprezentanții celorlalte școli partenere.

Ziua de miercuri, 21 mai a fost dedicată sportului. Au fost implicați toți elevii școlii gazdă, delegațiile celor şapte țări, precum și cadrele didactice de la Osnovna škola Jure Kaštelana.

Elevii au participat la meciuri de fotbal, baschetbal, precum și cros sau diverse jocuri cu o lungă tradiție, dând dovadă de spirit de echipă și fair play. Eforturile le-au fost răsplătite cu diplome, însă cel mai mare câștig pentru ei a fost acela de a se fi integrat în echipe internaționale și de a-și fi făcut prieteni din rândul fiecărei delegații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax