Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi şi profesori de la Colegiul „HCC” Alba Iulia, în schimb de experienţă educaţională la Praga. Iniţiativă sprijintă de Ambasada României în Cehia

Publicat

DSC_0509 Un grup de 45 de elevi şi cinci profesori ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat în perioada 12-19 octombrie la un schimb cultural internaţional la Praga, la cel mai reprezentativ liceu din capitala Cehiei, Gimnaziul „Jan Neruda”.

În 15 octombrie 2015, Ambasada României a găzduit vizita unui grup de elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, aflaţi la Praga într-un program european de schimb de experienţă pe linie educațională. În cadrul acestui program, cu sprijinul ambasadei, elevii români s-au întâlnit cu elevi ai Gimnaziului „Jan Neruda”, dialogul vizând prezentarea reciprocă de informaţii cu privire la specificul sistemelor de educaţie şi la identificarea posibilităţilor de cooperare între instituţiile de învăţământul din cele două ţări.

DSC_0564 Cu ocazia vizitei la ambasadă, elevilor le-au fost prezentate istoria Palatului Morzin, sediul misiunii diplomatice a României, precum și elementele definitorii ale activității diplomatice și ale relațiilor româno-cehe.

Vizita a avut loc pe fondul disponibilității constante a ambasadei de a dialoga cu elevii și studenții români care doresc să cunoască trăsăturile activității diplomatice și experiența misiunii în promovarea cooperării dintre România și Republica Cehă.

Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia colaborează cu licee din Austria, Germania, Belgia, Elveţia şi Cehia.

Schimbul cultural a fost organizat de directorul adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Sorin Schiau şi Nicolae Blîndu, consilier din cadrul Ambasadei României la Praga.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax