Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi și profesori de la Liceul de Arte din Alba Iulia, în vizită în Polonia, într-un proiect Erasmus+

Publicat

În perioada 17-24 martie, profesori și elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” au participat la o mobilitate în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus+, „Music is… Life Long Learning”. Prof. Monica Incze și elevii Vlad Buda, Niculina Bălan, Roxana Deac și Carina Matei au fost prezenţi la la activități de învățare, la ateliere de creație, la workshopuri de confecționare de produse decorative tradiționale poloneze și au îmbrăcat costume populare poloneze.

Coordonatoarea proiectului Erasmus+, prof. Livia Diosan, a participat la întâlniri de proiect și ședințe de management unde a prezentat Liceul de Arte ”Regina Maria” și activitățile derulate în cadrul instituției în cel de-al patrulea bloc de activități: Incluziune prin Muzică. Acest bloc de activități vizează competențe transversale, el urmând blocurilor Limbă și Comunicare prin muzică, Științe, Fizică și Chimie prin Muzică, Matematică și TIC prin Muzică.

De asemenea, întreaga delegație, alături de delegațiile școlilor partenere în proiect, din Italia, Spania și Portugalia, au vizitat casa natala a compozitorului Frederic Chopin, Opera Națională din Varșovia, orașul vechi și multe alte obiective pe care gazdele poloneze le-au prezentat cu detalii istorice, culturale și sociale.

Dat fiind faptul că specificul acestui proiect Erasmus+ este muzica, în cadrul vizitei au fost organizate concerte și spectacole de dans, vizionări de filme despre viața lui Chopin, activități de învățare prin muzică și teatru, precum și ateliere de aplicare a metodelor integrate de lucru cu elevii cu cerinte educative speciale.

Următorul bloc de activități al proiectului este ”A învăța să înveți prin muzică”. Activitățile la clase și în afara programului școlar se vor desfășura în perioada aprilie-mai 2018, la finele lunii mai o delegație a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând să plece în Italia, pentru ultima întîlnire de proiect și evaluarea rezultatelor și impactului acestuia în toate școlile implicate.

La finalul proiectului, un produs al acestuia va fi un manual de metode inovative de predare-învățare prin intermediul muzicii a diverselor discipline.

Scopul manualului va fi de a permite cadrelor didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal să utilizeze metode care credc motivația elevilor pentru învățare, ameliorează atenția acestora și, în final, cresc competențele specifce detaliate pentru fiecare disciplină în parte.

Timp de doi ani, toate școlile partenere au făcut evaluări înainte și după aplicarea metodelor de predare prin muzică, iar rezultatele arată la toate grupele de elevi la care s-au aplicat aceste metode o mai bună capacitate de concentrare la ore, o atenție sporită în cadrul sarcinilor de rezolvat, o motivație crescută pentru studiul disciplinelor respective și, nu în ultimul rând, rezultate școlare mai bune.

Manualul va fi disponibil în limba română petru toate nivelele de studiu, echipa de proiect Erasmus+ a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând ca la finele anului școlar 2017-2018 să îl distribuie la școlile din județ.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate