Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi și profesori de la Liceul de Arte din Alba Iulia, în vizită în Polonia, într-un proiect Erasmus+

Publicat

În perioada 17-24 martie, profesori și elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” au participat la o mobilitate în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus+, „Music is… Life Long Learning”. Prof. Monica Incze și elevii Vlad Buda, Niculina Bălan, Roxana Deac și Carina Matei au fost prezenţi la la activități de învățare, la ateliere de creație, la workshopuri de confecționare de produse decorative tradiționale poloneze și au îmbrăcat costume populare poloneze.

Coordonatoarea proiectului Erasmus+, prof. Livia Diosan, a participat la întâlniri de proiect și ședințe de management unde a prezentat Liceul de Arte ”Regina Maria” și activitățile derulate în cadrul instituției în cel de-al patrulea bloc de activități: Incluziune prin Muzică. Acest bloc de activități vizează competențe transversale, el urmând blocurilor Limbă și Comunicare prin muzică, Științe, Fizică și Chimie prin Muzică, Matematică și TIC prin Muzică.

De asemenea, întreaga delegație, alături de delegațiile școlilor partenere în proiect, din Italia, Spania și Portugalia, au vizitat casa natala a compozitorului Frederic Chopin, Opera Națională din Varșovia, orașul vechi și multe alte obiective pe care gazdele poloneze le-au prezentat cu detalii istorice, culturale și sociale.

Dat fiind faptul că specificul acestui proiect Erasmus+ este muzica, în cadrul vizitei au fost organizate concerte și spectacole de dans, vizionări de filme despre viața lui Chopin, activități de învățare prin muzică și teatru, precum și ateliere de aplicare a metodelor integrate de lucru cu elevii cu cerinte educative speciale.

Următorul bloc de activități al proiectului este ”A învăța să înveți prin muzică”. Activitățile la clase și în afara programului școlar se vor desfășura în perioada aprilie-mai 2018, la finele lunii mai o delegație a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând să plece în Italia, pentru ultima întîlnire de proiect și evaluarea rezultatelor și impactului acestuia în toate școlile implicate.

La finalul proiectului, un produs al acestuia va fi un manual de metode inovative de predare-învățare prin intermediul muzicii a diverselor discipline.

Scopul manualului va fi de a permite cadrelor didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal să utilizeze metode care credc motivația elevilor pentru învățare, ameliorează atenția acestora și, în final, cresc competențele specifce detaliate pentru fiecare disciplină în parte.

Timp de doi ani, toate școlile partenere au făcut evaluări înainte și după aplicarea metodelor de predare prin muzică, iar rezultatele arată la toate grupele de elevi la care s-au aplicat aceste metode o mai bună capacitate de concentrare la ore, o atenție sporită în cadrul sarcinilor de rezolvat, o motivație crescută pentru studiul disciplinelor respective și, nu în ultimul rând, rezultate școlare mai bune.

Manualul va fi disponibil în limba română petru toate nivelele de studiu, echipa de proiect Erasmus+ a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând ca la finele anului școlar 2017-2018 să îl distribuie la școlile din județ.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate