Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi și profesori de la Liceul de Arte din Alba Iulia, în vizită în Polonia, într-un proiect Erasmus+

Publicat

În perioada 17-24 martie, profesori și elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” au participat la o mobilitate în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus+, „Music is… Life Long Learning”. Prof. Monica Incze și elevii Vlad Buda, Niculina Bălan, Roxana Deac și Carina Matei au fost prezenţi la la activități de învățare, la ateliere de creație, la workshopuri de confecționare de produse decorative tradiționale poloneze și au îmbrăcat costume populare poloneze.

Coordonatoarea proiectului Erasmus+, prof. Livia Diosan, a participat la întâlniri de proiect și ședințe de management unde a prezentat Liceul de Arte ”Regina Maria” și activitățile derulate în cadrul instituției în cel de-al patrulea bloc de activități: Incluziune prin Muzică. Acest bloc de activități vizează competențe transversale, el urmând blocurilor Limbă și Comunicare prin muzică, Științe, Fizică și Chimie prin Muzică, Matematică și TIC prin Muzică.

De asemenea, întreaga delegație, alături de delegațiile școlilor partenere în proiect, din Italia, Spania și Portugalia, au vizitat casa natala a compozitorului Frederic Chopin, Opera Națională din Varșovia, orașul vechi și multe alte obiective pe care gazdele poloneze le-au prezentat cu detalii istorice, culturale și sociale.

Dat fiind faptul că specificul acestui proiect Erasmus+ este muzica, în cadrul vizitei au fost organizate concerte și spectacole de dans, vizionări de filme despre viața lui Chopin, activități de învățare prin muzică și teatru, precum și ateliere de aplicare a metodelor integrate de lucru cu elevii cu cerinte educative speciale.

Următorul bloc de activități al proiectului este ”A învăța să înveți prin muzică”. Activitățile la clase și în afara programului școlar se vor desfășura în perioada aprilie-mai 2018, la finele lunii mai o delegație a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând să plece în Italia, pentru ultima întîlnire de proiect și evaluarea rezultatelor și impactului acestuia în toate școlile implicate.

La finalul proiectului, un produs al acestuia va fi un manual de metode inovative de predare-învățare prin intermediul muzicii a diverselor discipline.

Scopul manualului va fi de a permite cadrelor didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal să utilizeze metode care credc motivația elevilor pentru învățare, ameliorează atenția acestora și, în final, cresc competențele specifce detaliate pentru fiecare disciplină în parte.

Timp de doi ani, toate școlile partenere au făcut evaluări înainte și după aplicarea metodelor de predare prin muzică, iar rezultatele arată la toate grupele de elevi la care s-au aplicat aceste metode o mai bună capacitate de concentrare la ore, o atenție sporită în cadrul sarcinilor de rezolvat, o motivație crescută pentru studiul disciplinelor respective și, nu în ultimul rând, rezultate școlare mai bune.

Manualul va fi disponibil în limba română petru toate nivelele de studiu, echipa de proiect Erasmus+ a Liceului de Arte ”Regina Maria” urmând ca la finele anului școlar 2017-2018 să îl distribuie la școlile din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax