Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi şi profesori de la Liceul Teoretic Teiuş şi-au dezvoltat competenţele digitale în campania “Hai pe net”. Beneficiari, şi şomeri sau vârstnici

elevi

Publicat

elevi calculator Elevi şi profesori de la Liceul Teoretic Teiuş, dar şi reprezentanţi ai comunităţii locale au participat, în această săptămână, la activităţi organizate în cadrul campaniei “Hai pe net!”, prin care se promovează utilizarea calculatorului şi dezvoltarea competenţelor digitale.

Campania „Hai pe net!” 2015 este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează și utilizatorii conectați să beneficieze din plin de o serie de aplicații și servicii online care să le îmbunătățească calitatea vieții. Obiectivele generale ale Campaniei „Hai pe net” sunt să aducem România online, să exploatăm la maximum potențialul social și economic al TIC, în special al internetului – suport vital al activităților economice și sociale, atât în afaceri, muncă, joacă cât și în a comunicare, a transmis prof. Marius Cosmin Pintea, directorul adjunct al Liceului Teoretic Teiuş.

În perioada 23-27 martie, au fost organizate următoarele activităţi: prezentarea campaniei şi a instrumentului-resrusă în limba română pentru cei care doresc să-şi sporească şansele de angajare, utilizarea noilor aplicaţii de testare a competenţelor TIC, prezentarea, în cadrul ședințelor cu părinții a site-urilor care oferă informații despre siguranța copiilor – pentru elevi şi părinţi; navigarea pe site-uri de interes pentru vârsta a treia legate de teme precum: sport, timp liber, bilete de tratament; training de scurtă durată – noțiuni de bază în utilizarea calculatorului.

Pentru profesori, au fost organizate cursuri gratuite de utilizare a tehnologiei în predare și utilizarea aplicațiilor Google.

Elevii au prezentat referate despre internetul în dezvoltarea societății informaționale, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au putut să-şi evalueze competențele pentru angajare și dezvoltarea abilităților digitale folosind platforma cu resurse online.

De asemenea, tinerii au avut posibilitatea de a naviga pe Internet Wikipedia, Enciclopedii online, EOS, să-şi creeze adrese de e-mail, conturi pe rețele de socializare (Facebook și Twiter).

La nivelul Liceului Teoretic Teiuş, echipa de proiect a fost formată din prof. Octavian Mihai Rusu și prof. Marius Cosmin Pintea (coordonatori), respective prof. Venter Tunde Erika şi prof. Corina Radu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate