Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Colegiului Național Militar din Alba Iulia, pe podium la Concursul Național de Poezie Ocrotiți de Eminescu

Publicat

Elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obţinut premii la Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu”, desfăşurat în 30 ianuarie, la Blaj.

Ajuns la cea de a XVI-a ediție, concursul din acest an a fost dedicat sărbătoririi a 150 de ani de la Popasul lui Eminescu la Blaj (1866-2016). Dedicat Luceafărului Poeziei Românești acest concurs adună din toată țara tineri pasionați de creație, de opera eminesciană și puși în slujba idealurilor artistice. An de an, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia  participă atât la secțiunea creație, cât și la recitare.

Citește și 15 ianuarie: 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

La secțiunea creație elevii în uniforma Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” au obținut rezultate demne de aprecierea juriului și a organizatorilor.

Astfel, eleva fruntaș Maria Câmpean a obținut Marele Premiu, fiind recompensată de către doctorul Mircea Frențiu, pasionat de cultură și susținător al tinerelor talente, cu un premiu în valoare de 200 lei. Elevul plutonier Cosmin Crețu a obținut premiul II, iar elevul fruntaș Mircea Costea – premiul III.

Și la secțiunea recitare din lirica eminesciană, elevii militari au obținut patru premii: elevul plutonier Raul Alexa – premiul I, elevul sergent Sorin Sanda – premiul II, elevul Andrei Gânța – premiul III și eleva fruntaș Cristina Geică – premiul Editurii ,,Vatra Veche”.

Catedra de limba română a colegiului formată din profesoarele Teodora Dăncilă, Cosmina Mircea și Simona Mureșan apreciază, încurajează și promovează activitățile culturale, talentele literare și descoperă, în fiecare suflet adolescentin, latura sentimentală, inocentă, pusă mereu în slujba frumosului, transmit reprezentanţii colegiului.

Concursul a fost organizat de către Uniunea Scriitorilor din România, Asociațiunea Astra, Despărțământul „Timotei Cipariu” și Primăria municipiului Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax