Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au aniversat 99 de ani de la Marea Unire

Publicat

Elevii Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au marcat, ]n perioada 23-29 noiembrie, cei 99 de ani de la Marea Unire, printr-o serie de activități dedicate acestui eveniment.

Activitățile au debutat încă din data de 23 noiembrie, când profesoara de istorie Nicoleta Dăescu, împreună cu elevii claselor a V-a și a VI-a, au vizitat Sala Unirii intrând în contact cu personalitățile care au făcut posibilă îndeplinirea acestui deziderat.

În zilele de 27 si 28 noiembrie, elevii de la învățământul primar și gimnazial au desenat și au pictat, pregătind panouri și o expoziție cu tematică specifică momentului, expoziție ce se află în CDI-ul școlii. Tot în aceste zile au confecționat stegulețe și au realizat dezbateri pe tema portului popular românesc.

Acțiunile dedicate Marii Uniri au culminat cu un moment artistic desfașurat în data de 29 noiembrie și prezentat de elevii claselor a V-a și a VI-a, care au recitat poezii și au cântat cântece patriotice. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a școlii, cu participarea tuturor elevilor și cadrelor didactice. S-a încheiat cu o horă a Unirii în care s-au prins toti participanții, transmite consilier educativ, prof. Anca Magda.

Tot miercuri, elevii din învățământul gimnazial, coordonați de profesorii Nicoleta Dăescu, Alina Ștef și Florentin Crișan, au desfășurat o activitate complexă, interdisciplinară, în CDI-ul școlii, pe tema realizării statului unitar român.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax