Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au prezentat colegilor din judeţ rezultatele unui proiect Comenius: manuale și dicționare în letonă

Publicat

Liceul de Arte Alba Iulia implementează un proiect Comenius Bilateral, în parteneriat cu o școală din Letonia. Proiectul TTE LAVA „Train Ticket to Europe. Language Awareness through Visual Arts” a avut ca obiectiv învățarea limbii letone și conștientizarea valorilor culturale letone. În cadrul programului „Şcoala Altfel”, elevii le-au prezentat colegilor din mai multe şcoli din judeţ rezultatele proiectului.

În cadrul proiectului, elevii Liceului de Arte au învățat limba letonă, au participat la o mobilitate de 11 zile în orașul Daugavpils din Letonia și au elaborat un manual de limba letonă, un dicționar vizual, planșe lingvistice, iar la final au jucat în limba letonă un fragment din piesa de teatru „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare.

În cadrul acțiunilor de diseminare la nivel de comunitate, elevi și profesori ai Liceului de Arte au vizitat în timpul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” unitățile de învățământ din localitățile Șard, Meteș, Zlatna și Ampoița pentru a promova proiectul TTE LAVA și a distribui elevilor și cadrelor didactice din aceste unități manuale de limba letonă și calendare TTE LAVA, însoțite de prezentări ale experienței de învățare din cadrul întregului proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax