Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii de la şapte şcoli din Alba au dirijat circulaţia în cadrul concursului „Patrulele şcolare în acţiune”

Publicat

Miercuri, în zona Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia s-a desfăşurat concursul judeţean iniţiat de IPJ Alba, „Patrulele Şcolare în acţiune”. În cadrul acestei competiţii au participat peste 40 de elevi ai claselor V-VIII, de la şcolile din Cugir, Teiuş, Şugag, Abrud, Sebeş, Jidvei, Şona. În urma probei practice, câştigători au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, ai Şcolii Gimnaziale Şugag şi Liceului Teoretic Teiuş.

Pe lângă aceştia, au mai participat elevii de la Liceul Tehnologic Jidvei, Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Şcoala Gimnazială Şona şi Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir. Concurenţii au fost instruiţi înainte de competiţie de comisarul Dan Toma, din cadrul IPJ Alba, care le-a arătat copiilor cum trebuie să dirijeze maşinile şi pietonii cu semnele de circulaţie. Comisarul Dan Toma le-a spus copiilor că tot ce au pus în practică în acest concurs trebuie să îi înveţe mai departe pe colegii lor mai mici şi să le explice că trebuie să respecte regulile de circulaţie. Patrulele de circulaţie din care fac parte cei peste 40 de elevi sunt coordonate de profesori, dar şi de un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Şugag. Concursul organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba este inclus în campaniile de prevenire a accidentelor rutiere în rândul copiilor.

În cadrul probei practice ce s-a desfăşurat la semaforul din faţa Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, micii poliţişti şi-au arătat cunoştinţele de circulaţie şi au oprit maşini pentru a le acorda prioritate de trecere pietonilor. Ca să fie respectaţi de şoferii din trafic, elevii au folosit şi fluierul, un mod de a le atrage atenţia şi pentru a fi luaţi în serios.

La premierea elevilor au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, comisar şef Laurenţiu Crişan, inspector sef adjunct al IPJ Alba şi Marcela Dărămuş, inspector general adjunct al IȘJ Alba. Medaliile pentru locul I au fost obţinute de Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud, pe locul II s-au clasat elevii dela Liceul Teoretic Teiuş, iar locul III a fost ocupat de elevii Şcolii Gimnaziale Şona. Restul concurenţilor au primit diplome de participare şi au fost felicitaţi şi încurajaţi, ca anul viitor să ia un loc pe podium.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax