Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii din Câmpeni și Sebeș au aflat de la polițiști cum să prevină violența în școli, în familie și pe internet

Publicat

Elevii din Câmpeni și Sebeș au discutat cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba despre siguranță. Acțiunile informativ-preventive, în unitățile de învățământ, vor continua pe toată durata noului an școlar, a transmis IPJ Alba.

În săptămâna 20-24 septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au desfășurat activităţi informativ-preventive la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, Școala Gimnazială Câmpeni și la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni.

Alături de specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba, polițiștii de la prevenire au susținut lecția siguranței la Liceul Tehnologic Sebeș.

Elevii au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea pornografiei infantile și a traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri, prevenirea riscurilor din mediul online şi nu în ultimul rând siguranța rutieră.

Poliţiştii le-au oferit tinerilor explicaţii legate de bullying, modalităţile de prevenire a victimizării precum şi recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o astfel de situaţie, atât de pe poziţia de victimă cât şi de pe cea de martor.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua pe durata întregului an școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax