Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Liceului de Arte „Regina Maria”din Alba Iulia au prezentat filme despre violenţa în şcoli. Proiect în parteneriat cu IPJ Alba

Publicat

DSCN6735 Ziua Internațională a Nonviolenţei în Şcoli a fost marcată, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi elevii Liceului de Arte „Regina Maria”din Alba Iulia, în cadrul unui proiect de parteneriat intitulat „Violenţa este arma celor slabi!”. Elevii au realizat trei filme care ilustrează forme ale violenţei, modul în care tinerii percep violenţa şi urmările pe care aceasta o poate avea asupra dezvoltării şi formării unui tânăr.

În data de 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace – Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

Data de 30 ianuarie a fost stabilită ca Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, întrucât la această dată este omagiată moartea lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici”.  

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care realizează şi implementează proiecte şi campanii cu tematică antiviolenţă, adresate elevilor din judeţul Alba.

Un astfel de proiect a debutat vineri, printr-o activitate ce s-a desfăşurat la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, poliţiştii fiind prezenţi în mijlocul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a pe care i-au îndemnat să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

O componentă inedită a acestui proiect a constituit-o realizarea de către elevi, a trei filme care ilustrează forme ale violenţei, modul în care tinerii percep violenţa şi urmările pe care aceasta o poate avea asupra dezvoltării şi formării unui tânăr.

Regizori, producători şi actori au fost elevi din clasele a XI-a A şi C şi din clasa a XII-a B, care au fost coordonaţi de Alice Jurcoveţ, profesor de limba şi literatura română la acest liceu.

Filmele au fost prezentate în faţa a peste 100 de colegi, iar pe marginea lor s-au purtat discuţii cu privire la modalităţile prin care poate fi evitat comportamentul violent.

Totodată, mesajul antiviolenţă a fost transmis şi prin afişe cu desene şi sloganuri sugestive, realizate de elevi.

Pentru promovarea mesajului împotriva violenţei în şcoli, vineri, poliţişti de proximitate şi ordine publică, au desfășurat activităţi informativ – preventive şi în alte unităţi de învăţământ din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax