Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia au aniversat 99 de ani de la Marea Unire

Publicat

Ziua Națională a României a fost marcată la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia prin activități menite să elogieze momentul istoric care a marcat împlinirea unui ideal de veacuri al tuturor românilor : Marea Unire din 1918. Astfel, în cadrul proiectului educațional „La mulți ani, România!”, elevii claselor a III-a îndrumați de doamnele profesoare pentru învățămâtul primar Barbu Viorela, Mailat Adriana, Magda Roxana, David Aranka, au aflat detalii legate de evenimentele istorice ce au culminat cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918 în cadrul unor ore deosebite de educație civică și limba română, dedicate acestui moment decisiv din istoria tuturor românilor.

La orele de arte vizuale și abilități practice au participat la ateliere de creație în cadrul cărora au confecționat steaguri tricolore, insigne, au realizat desene și colaje.Totodată, au pregătit un impresionant moment cultural-artistic constând în cântece patriotice, cântece populare și recitare de poezii.

Nu au lipsit mândrele costume populare, elevii dovedind că iubesc portul românesc și sunt mândri de el.

Proiectul „La mulți ani, România!”, inițiat de cadrele didactice de la LPS Alba Iullia are ca scop dezvoltarea și consolidarea sentimentului patriotic, îmbogățirea cunoștințelor istorice, cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax