Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Elevul Călin Hartzos de la Colegiul Militar Alba Iulia, dublă calificare la olimpiada națională – matematică și fizică

Publicat

Elevul caporal Călin Hartzos de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit performanța dublei calificări la olimpiada națională – la matematică și fizică.

”Atunci când descoperi adevărata față a matematicii, toate ecuațiile cu necunoscută își găsesc rezolvarea. Încă din școala gimnazială, această disciplină a aprins în mintea elevului caporal Călin Hartzos, scânteia dorinței de cunoaștere.

Matematica, această știință complexă care studiază structuri şi teorii proprii, îl ajută pe Călin să își dezvolte gândirea și implicit să se pregătească pentru viață. Lucrul constant și perseverența i-au adus elevului militar calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, punctajul obținut de Călin la etapa județeană fiind unul foarte bun, având în vedere nivelul ridicat de dificultate al subiectelor din acest an”, anunță reprezentanții colegiului.

„Învățând matematica, înveți să gândești”

Elevul spune că a fost motivat, încă din clasa a V-a, de cuvintele lui Grigore Moisil: „Învățând matematica, înveți să gândești”. Atunci a participat pentru prima dată la olimpiada de matematică.

”Sunt de părere că, atunci când mă pregătesc la matematică, mă pregătesc de fapt pentru viață, dezvoltându-mi gândirea. Acest lucru nu s-a schimbat nici anul acesta în urma etapei județene. Această calificare reprezintă rodul muncii și al doamnelor profesoare, cărora le mulțumesc pentru atenția și timpul acordat”, a spus elevul caporal Călin Hartzos.

De pregătirea lui Călin se ocupă profesoarele de matematică Iulia Bogdan-Todică și Anamaria Fuia.

Sub aceeași coordonare, la prima participare la faza județeană a Olimpiadei de Matematică, elevul fruntaș Darian Pațica a reușit o clasare care promite rezultate bune în concursurile viitoare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax