Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elicoptere Puma Socat au survolat Rimetea, la aniversarea unui veteran de război. Bărbatul a primit vizita militarilor de la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Publicat

veteran razboi banu rimetea Veteranul de război Ioan Banu, din comuna Rimetea, a primit o surpriză la aniversarea celor 96 de ani de viaţă: a fost vizitat de către o echipă de militari din cadrul Batalionului 136 Geniu “Apulum”. De asemenea, acesta a primit onorul escadrilei de elicoptere Puma Socat și a avioanelor subsonice A10 C ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii.

Născut în data de 7 iulie 1919, Ioan Banu a fost cercetaș în subunitățile de vânători de munte pe frontul din Munții Caucaz în anii celui de-Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, a îndeplinit și funcții de instructor al trupelor de cercetare din cadrul vânătorilor de munte, iar în anul 1944, rănit fiind la un picior, a fost internat în spitalul din Bacău însă după o scurtă perioadă petrecută în spital s-a întors pe front la cerere.

Ioan Banu a lucrat în cadrul Regimentului 9 Vânători de munte Aiud și a fost apreciat în anii petrecuți pe front pentru atașamentul față de subordonați și munca în echipă.

 

elicopter puma socat În cadrul unui exercițiu de antrenament, veteranul a primit, marţi, onorul escadrilei de elicoptere Puma Socat și a avioanelor subsonice A10 C ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, condusă de către comandorul Adrian Trandafir.

De asemenea, militarii au transmis veteranului Ioan Banu mesajul comandantului Batalionului 136 Geniu “Apulum”, colonel dr. Corneliu Dinco, de apreciere și mulțumire pentru sacrificiul personal adus țării în anii de război.

Militarii care l-au vizitat pe veteran sunt căpitanul Dan Diaconescu (membru al grupului Invictus), locotenentul Daniel Marcu, maistrul militar Ioniță Bârdea, și caporalul Maria Nistor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax