Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual. 

Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba și literatura română au pregătit un moment literar-muzical intitulat ”Eminescu și copiii”.

Desfășurată sub forma unei șezători literare, activitatea a urmărit evidențierea modului în care folclorul românesc se oglindește în opera eminesciană.

Elevii au purtat un dialog deschis despre poeziile reprezentative, au recitat, au cântat versurile operelor „O, rămâi!” sau ”Pe lângă plopii fără soț”, au povestit basmele ”Făt-Frumos din lacrimă”, ”Călin Nebunul” si ”Fata în grădina de aur” – cel care a stat la baza poemului ”Luceafărul”, într-o atmosferă încărcată de emoție și sensibilitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax