Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Energie electrică pentru case izolate din Munții Apuseni. Sisteme fotovoltaice, montate în 9 gospodării din zona Câmpeni

Publicat

Energie electrică pentru case izolate din Munții Apuseni. Începând de sâmbătă, 31 august, nouă case din cătunul Peste Valea Bistrei, localitate ce aparține de orașul Câmpeni, beneficiază de curent electric generat cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. 

Sistemele au fost montate în cadrul proiectului „Energie pentru Viață”, derulat în cadrul inițiativei „Parteneriat pentru combaterea sărăciei energetice ”, o inițiativă a Ministerului Energiei și a Asociației Energie Inteligente. La eveniment a fost prezent și ministrul energiei, Sebastian Burduja.

Energie electrică pentru case izolate din Munții Apuseni

Până acum, peste 100 de locuințe izolate au beneficiat de montare de sisteme fotovoltaice de producere a energiei electrice, soluții viabile care asigură condiții de viață normale.

Proiecte precum „Energie pentru viață” sunt proiecte de conștientizare, fundament pentru politicile publice în domeniul energiei, dar și realizarea și montarea de sisteme fotovoltaice gratuite la case izolate neelectrificate.

Până în prezent, în județul Alba, prin proiectul „Energie pentru viață” au fost instalate sisteme fotovoltaice în gospodării din comuna Întregalde, localitățile Modolești, Botani, Marinești, Ivăniș și Iliești.

„Obiectivul <nici o casă locuită fără curent electric> este o preocupare continuă a Consiliului județean Alba și reprezintă un pas important pentru stoparea depopulării zonelor montane din județul Alba.

Pentru atingerea acestui obiectiv, pentru creșterea gradului de acces la energie electrică, am fost preocupați să dezvoltăm rețelele de energie electrică și să realizăm proiecte independente de electrificare a unor zone și case locuite, folosind surse regenerabile de energie, prin accesarea programelor și proiectelor din acest domeniu, deschiderea față de colaborări cu instituțiile statului, dar și cu cei implicați în problematica sărăciei energetice”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.

sursa foto: Consiliul Județean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate