Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Europarlamentarul Negrescu (PSD) şi-a deschis, la Alba Iulia, cel de-al cincilea sediu. Ce se mai aude de „Ambasada Moţilor” de la Bruxelles

Publicat

După Reșița, Arad, Ineu și Slobozia, europarlamentarul PSD Victor Negrescu și-a inaugurat, miercuri, un birou și la Alba Iulia. Cabinetul de europarlamentar este situat într-un apartament de la etajul I de pe Bulevardul Transilvaniei, loc în care alegătorii vor putea să solicite audiențe şi să propună sau să ceară sprijin de la omul pe care l-au votat. Chiar dacă are domiciliul în București și a devenit europarlamentar, Victor Negrescu a rămas în funcția de vicepreședinte al PSD Alba, pe care a obținut-o încă din anul 2009.

Evenimentul de inaugurare al noului sediu s-a desfăşurat în prezenţa liderului PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu şi a altor fruntași sau simpatizanți locali ai partidului.

De când a devenit europarlamentar, Negrescu a creat 20 de locuri de muncă pentru oamenii săi de încredere din partid, la cele cinci birouri europarlamentare deschise până în prezent.  La Alba Iulia, consilierul biroului europarlamentar este Corneliu Mureşan, preşedintele TSD Alba Iulia, care va fi disponibil în fiecare zi lucrătoare a săptămânii. Europarlamentarul va veni la întâlnirile cu electoratul din Alba Iulia o dată la două luni.

În opinia lui Negrescu, “România nu este o ţară informată”, astfel că se va preocupa să informeze cetăţenii, astfel încât să-şi cunoască drepturile şi să ştie la ce instituţii să apeleze pentru a-şi rezolva problemele.

Reamintim că, la momentul în care a candidat la europarlamentare, Negrescu a promis că va deschide o ambasadă a moților la Bruxelles. Declarații asemănătoare au fost făcute și la Reșița, unde a declarat că va înființa o reprezentanță a Banatului în capitala Belgiei.

Referitor la acest proiect, miercuri, europarlamentarul Victor Negrescu a spus că are în plan, în acest an, deschiderea unui birou cu mai mulţi angajaţi la Bruxelles care să promoveze zona Munţilor Apuseni.

”Ambasada munților Apuseni este proiectul domnului deputat Ioan Dîrzu, un proiect pe care eu îl îmbrățișez în cadrul unui proiect mai larg care se referă la deschiderea primei delagații la Bruxelles, delagația Transilvaniei. Provinciile din Polonia, landurile din Germania, regiunile din Spania au reprezentare regională la Bruxelles, noi nu avem acest lucru și din păcate neavând acest lucru nu avem modalități de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Spre exemplu, pentru autoritățiile locale există oportunități de finanțare la Bruxelles pe care noi nu le fructificăm pentru că nu avem un contact direct”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Victor Negrescu este membru al Comisiei de Buget, al Comisiei Juridice și al Comisiei de Afaceri constituționale din Parlamentul European.

Negrescu a obținut mandatul de europarlamentar, la alegerile din acest an, după ce șeful PSD Victor Ponta a convins-o pe Ecaterina Andronescu să se retragă pentru că „sunt destule bătălii și în țară”. Negrescu ocupa locul 17 pe lista PSD-UNPR-PC şi era “primul sub linie”. În cele din urmă, a reuşit să prindă postul din Parlamentul European.

Sediul Biroului europarlamentar din Alba Iulia este pe Bulevardul Transilvaniei Nr. 9, Bl. 20, Et 2.

Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax