Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Europol: Noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire. „Inscripțiile cu „Poliția” s-au dezlipit”

Publicat

Noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire, au transmis luni reprezentanții Sindicatului Europol. Potrivit acestora, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu “Poliţia” s-au dezlipit.

„De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit în 2022 noua uniformă.

Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu “Poliția” s-au dezlipit.

Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol, pe pagina de Facebook.

Percheziții DNA la Poliția Capitalei, Poliția Locală București și IPJ Călărași

Procurorii DNA au efectuat luni percheziții în mai multe birouri din Poliţia Capitalei, IPJ Călăraşi şi Poliţia Locală din Bucureşti. În dosar sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

Luni, 30 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 31.01.2023 at 12:44

    Ăia care le-au recepţionat ce zic ? Sau au primit ordin să le recepţioneze şi acum plătesc ordinele, că astea nu se dau scris. Şi uite aşa scapă adevaratul vinovat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax