Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Eveniment cu zeci de preoți într-o catedrală din Alba Iulia, nederanjat de nici o autoritate locală

Publicat

Un eveniment la care participă zeci de preoți este organizat, vineri dimineața, într-o catedrală din Alba Iulia. Nici o autoritate locală nu a avut curajul să îi deranjeze pe organizatori. Doar jandarmii s-au deplasat la fața locului, pentru a constata că ”totul este în regulă”. 

”Conferința preoțească de toamnă” a început la Biserica Parohiei Alba Iulia – Platoul Romanilor, vineri dimineață, în prezența a peste 60 de preoți, potrivit unor martori.

Aceștia purtau măști la intrarea în biserică însă de acolo, accesul celor care nu aveau invitație a fost restricționat. 

Preoții au început să sosească de la ora 9 dimineața, iar 45 de minute mai târziu, la fața locului a sosit șeful Inspectoratului de Jandarmi al Județului Alba, Marius Claudiu Giurea.

Acesta a discutat cu organizatorii evenimentului pentru a se asigura că se respectă distanțarea între participanții la eveniment și că aceștia poartă mască. A spus că la eveniment sunt sub 50 de participanți, în ciuda faptului că de fapt, colegii săi i-au raportat un număr dublu.

Acesta a refuzat să fie filmat, dar a spus că pe parcusul conferinței, jandarmii vor verifica periodic dacă sunt respectate toate măsurile de protecție.

La scurt timp după plecarea șefului jandarmilor, la fața locului a apărut și Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu, care a intrat cu mașina până lângă biserică, pentru a evita eventuale întrebări incomode din partea jurnaliștilor.

Evenimentul poate fi justificat din punct de vedere legal printr-o hotărâre a Guvernului din 14 octombrie, care prevede că: ”activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare” însă nu și prin situația epidemiologică generată de Sars-Cov-2 în Alba Iulia. În oraș sunt descoperite zilnic zeci de noi infectări, iar incidența la mia de cazuri era joi de 8,24.

Preoții au fost convocați la conferință printr-un mesaj transmis pe grupul Protopopiatului, aceștia fiind anunțați că prezența lor fizică este obligatorie.

”Preacucernici Parinti, va aducem la cunostinta datele conferintelor preoțești care urmează:

6 noiembrie – Alba Iulia.

11 noiembrie – Sighișoara și Tarnaveni ( la M-tirea Sighisoara).

16 noiembrie – Sebeș.

17 noiembrie – Blaj.

Conferința de la Alba Iulia va avea loc la biserica Parohiei Alba Iulia-Platoul Romanilor, vineri, 6 noiembrie, de la ora 9.45.

Prezența este obligatorie.

Vă multumim!”, se arată într-un mesaj primit pe surse de alba24.ro, de pe grupul Protopopiatului.

De asemenea, într-un alt mesaj se mai specifică că de la ora 9.45 conferința va avea loc, dar participanții sunt rugați să poarte mască și să respecte distanța: un scaun liber și unul ocupat.

O parte dintre preoți sunt însă foarte nemulțumiți de faptul că sunt forțați să participe fizic la aceste întruniri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Elena

    vineri, 06.11.2020 at 12:48

    Incercati d-lor preoti sa nu participati fizic, ca ramaneti fara loc de munca.

    Cand s-a mai tinut Conferinta preoteasca de toamna, eu nu am mai auzit de acest eveniment.
    La Teius s-a anulat targul cepei, unde trebuiau sa-si vanda amaratii de producatori romani marfa, sa faca si ei un ban pentru zilele negre care urmeaza. Acei oameni respecta legea, dar statul ortodox nu. Este strigator la cer ce se intampla.

  2. Un prost de contribuabil la stat

    vineri, 06.11.2020 at 13:25

    sa le ……… cu sutana.numai ……….

  3. kretz

    vineri, 06.11.2020 at 15:03

    ce mai miram ca lacustele negre ortodoxe nu respecta absolut nimic in tara asta câtă vreme notoriile cazuri de popi pedofili si sodomiti nu s-au soldat nici macar cu trimiterea in judecata pt ca de condamnare nici vorba. in timp ce se inchid scolile si toata tara intra in restrictii, de pochi n-are nimeni curaj sa se atinga si ei huzuresc aidoma lui isus in merţane de lux, rochii de aur si caciuloaie cu kile de aur si diamante

  4. pilu

    vineri, 06.11.2020 at 16:10

    Cred ca Mai Marele Sef de Stat Major al fantomelor in negru este la locul lui de munca (ha, ha, loc de munca, de huzurit) este mai al dracu decat era Ceausescu, binenteles pe tarlaua lui. Cel mai bine ar fi sa-i expropriem tarlaua si la munca fratilor, ca e de munca la canalul Siret- Dunare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax