Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Eveniment festiv la Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Alba Iulia, la aniversarea a 8 ani de activitate

Publicat

20161101_122837Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii, aşezământ social ce funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, aniversează în aceste zile 8 ani de funcţionare. Cu această ocazie a fost organizat un eveniment festiv la care au participat beneficiarii şi angajaţii aşezământului dar şi parteneri şi colaboratori. Cu toţii au participat la o slujbă religioasă, iar apoi beneficiarii au avut parte de o masă festivă.

„Adăpostul de noapte adună oropsiţi ai sorţii cărora le oferă sprijin şi şansa de a depăşi încercările grele ale vieţii. Oameni ai străzii, vârstnici singuri aflaţi în imposibilitatea de a-şi cumpăra hrană şi medicamente, sărmani abandonaţi de familie, tineri proveniţi din case de copii, semeni de-ai noştri aflaţi în pragul disperării, cu toţii îşi găsesc aici adăpost, hrană, consiliere şi şansa de a-şi schimba viaţa. Ne bucurăm că prin această activitate socială putem să îi ajutăm pe aceşti oameni şi împreună cu ei, la moment aniversar, rugăciunile noastre se îndreaptă spre toţi cei care ne ajută să facem această activitate social filantropică” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Adăpostul social oferă oamenilor străzii cazare pe timpul nopţii, o masă caldă, servicii de igienizare, consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, sprijin în vederea găsirii unei locuinţe cu chirie sau o altă alternativă, întocmirea şi depunerea dosarului la diferite instituţii în vederea găsirii unei alternative, consiliere în vederea restabilirii relaţiilor cu familia dar şi consiliere emoţională. Este o mână întinsă semenilor noştri care se confruntă cu grave probleme sociale”, a spus părintele Petrişor Oneţ, coordonatorul Adăpostului de noapte din Alba Iulia.

În ultima perioadă, în cadrul adăpostului s-au renovat dormitoarele, băile, bucătăria, sala de mese, magaziile şi birourile, iar cabinetul medical şi sala de activităţi au fost transformate în vestiare pentru beneficiari, care au fost utilate cu 50 de dulapuri.

Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008, iar iniţial a funcţionat ca un centru social de urgenţă. În prezent funcţionează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin D.G.A.S.P.C. Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Scopul adăpostului de noapte este acordarea, cu caracter temporar, a serviciilor sociale de primire, găzduire, hrană, igienizare, consiliere emoţională, consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, sprijin în vederea găsirii unei locuinţe şi consiliere în vederea restabilirii relaţiilor cu familia. Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.

Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire). În prezent în adăpost sunt găzduite 35 de persoane fără adăpost, din care 10 femei şi 25 bărbaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax